Direktør Lidvar Flydal i Sunnmørsposten (t.v.) og Fred Frantzen i Vestlandsnytt.
Direktør Lidvar Flydal i Sunnmørsposten (t.v.) og Fred Frantzen i Vestlandsnytt.

Polaris Media overtar ny lokalavis. Sunnmørsposten kjøper Vestlandsnytt

Den solide lokalavisa for Herøy og Sande får ny eier, når familien Frantzen selger seg ut etter mange års drift.

Publisert

Sunnmørsposten har inngått avtale om å kjøpe 100 prosent av aksjene i Vestlandsnytt. Lokalavisa dekker Herøy og Sande, kommer ut to ganger i uka og har et opplag på vel 4400 aviser.

- Avgjerda om å overlate avisverksemda til ein annan aktør har gradvis modna. Eg nærmar meg pensjonsalder og har hatt ansvaret for drifta av Vestlandsnytt i over 40 år, sier eier og daglig leder Fred Frantzen i en melding.

Vestlandsnytt ble etablert av Olav Aurvoll i 1935. På 50-tallet tok Frantz G. Frantzen over, og sønnen Fred videreførte drifta fra 70-tallet.

Avisa hadde en omsetning i 2016 på 10 millioner kroner, og et brutto driftsresultat på solide 1,9 millioner kroner.

- Vestlandsnytt er mellom dei største lokalavisene i fylket. Avisa framstår som eit solid og veldrive lokalt avishus med godt omdøme som har ei sterk forankring både hos lesarar og annonsørar i sitt område. Dette er det beste utgangspunktet for å utvikle Vestlandsnytt vidare, sier administrerende direktør i Sunnmørsposten, Lidvar Flydal.

Dermed får Sunnmørsposten nok en lokalavis i porteføljen. Fra før eier mediehuset  Sunnmøringen, Vikebladet Vestposten, Møre-Nytt, Fjordenes Tidende, Fjordabladet og Fjordingen.

Gjennom majoritetseigarskap i Skjåk Mediautvikling, utgiver av Fjuken, er også Sunnmørsposten indirekte eier av Vigga (Dombås) og Dølen (Vinstra).

Sunnmørsposten er en del av Polaris Media Nordvestlandet, som er eit underkonsern i Polaris Media.

 

 

Powered by Labrador CMS