Frankrike blir først ut med egen versjon av «Skam» - se det første klippet her!

Første sesong av «Skam» er lansert i Frankrike, som dermed er først ut av fem europeiske land som får sin egen versjon av den norske serien.

Publisert

Den første traileren til den franske utgaven ble sluppet torsdag, og mandag kom første klipp i serien, skriver VG. Det er kanalen France 4 som viser serien i Frankrike.

Første sesong av serien i Norge dreide seg i hovedsak om karakterene Eva (Lisa Teige), Vilde (Ulrikke Falch), Noora (Josefine Frida Pettersen), Sana (Iman Meskini) og Chris (Ina Svenningdal).

I den franske utgaven er Eva byttet ut med Emma Borges (Philippine Stindel), Vilde heter Daphné (Lula Cotton-Frappier), Sana heter Imane B (Assa Aîchi Sylla) og Chris heter Alex (Coline Preher).

I tillegg til skuespillere og navn på karakterer er også noe av bakteppet byttet ut i den franske utgaven. Russetid er ikke lenger en sentral del av serien.

Ellers er formatet noenlunde likt. I det første klippet som er vist av den franske utgaven, ser man hovedsakelig Eva/Emma Borges og Jonas/Yann, som spilles av Léo Daudin.

Klippet avsluttes med låten «Don't Kill My Vibe» av den norske artisten Sigrid Raabe.

I tillegg Frankrike har også Tyskland, Italia, Spania og Nederland inngått avtale med NRK om å lage sin egen versjon av serien. Arbeidet er også i gang med den amerikanske versjonen «Shame».

  • PS! Selve serien blir publisert på nettsidene til France4 - men der ser det ut til å være geoblokkering. Det vil si at du må bruke VPN og fransk server for å kunne se sendingen.
Powered by Labrador CMS