Rupert Murdoch.
Rupert Murdoch.

Britisk konkurransetilsyn imot at Fox og Rupert Murdoch skal få overta Sky: Mener de får for mye makt

Det britiske konkurransetilsynet har foreløpig kommet fram til at 21st Century Fox' varslede overtakelse av TV-giganten Sky ikke bør gjennomføres.

Publisert

– Avtalen vil føre til at Murdoch-familien får for stor kontroll over nyhetsleverandørene i Storbritannia, samt for mye innflytelse over folkemeningen og den politiske agendaen, sier Anne Lambert, som har ledet konkurransetilsynets gransking.

Rupert Murdochs 21st Century Fox bød i 2016 rundt 120 milliarder kroner for de resterende 61 prosentene av Sky som Fox ikke allerede eier. Fra før har EU-kommisjonen og myndigheter i Østerrike, Tyskland, Irland og Italia godkjent avtalen.

I Storbritannia er man bekymret for økende innflytelse fra den mektige australskfødte mediemogulen, og regjeringen ba konkurransemyndighetene gå grundig inn i saken.

Deres foreløpige konklusjon er at det av hensyn til mediemangfoldet ikke vil være i offentlighetens interesse dersom Fox tar full kontroll over Sky.

Tilsynets anbefalingsrapport skal sendes videre til det britiske kultur- og mediedepartementet, som vil ta en endelig beslutning om avtalen innen 1. mai.

Powered by Labrador CMS