USA feirer VM-gullet etter seieren i finalen over Nederland. Det fikk på det meste en halv million nordmenn med seg.
USA feirer VM-gullet etter seieren i finalen over Nederland. Det fikk på det meste en halv million nordmenn med seg.

En halv million så VM-finalen: – Vi er veldig glad på kvinnefotballens vegne

Seertallene i årets fotball-VM for kvinner er totalt sett 22 prosent høyere enn for fire år siden.

Publisert

Årets fotball-VM for kvinner ble avsluttet på NRK 1 med USAs 2-0-seier over Nederland i søndagens finale.

Kampen hadde et snitt på 392 000 seere, noe som ga en markedsandel på 63,2 prosent. Tallet toppet seg i sluttminuttene med 503 000 seere, opplyser NRK i en pressemelding.

De solide tallene føyer seg inn i rekken av gode snitt i årets fotball-VM, der spesielt Norges kamper topper listen. På det meste fulgte nemlig 900 000 seerne Norges VM-exit i kvartfinalen mot England - noe som er historisk høyt for det norske kvinnelandslaget.

Årets VM har en oppgang i seertall på 22 prosent sammenlignet med VM i 2015. For NRKs kamper isolert sett er oppgangen på 31 prosent.

Sportsredaktør i NRK, Egil Sundvor.
Sportsredaktør i NRK, Egil Sundvor.

Det gleder NRKs sportsredaktør Egil Sundvor stort.

 – Vi er selvsagt fornøyd med tallene, og veldig glad på kvinnefotballens vegne. Dette er det endelige gjennombruddet for internasjonal kvinnefotball. Tallene i Europa under VM er også svært høye. Det er gledelig, sier Sundvor i en pressemelding.

Årets fotball-VM hadde for øvrig ikke bare gode seertall. For som Medier24 meldte forrige uke: Allerede før den siste finaleuken var mesterskapet det mest omtalte VM noensinne for kvinner i norske medier

For allerede en uke før mesterskapet ble avsluttet, så hadde årets VM totalt sett fått mer omtale enn hele VM i 2015 til sammen.

Powered by Labrador CMS