Det norske landslaget deltar ikke i neste års fotball-EM, etter at de tapte for Serbia torsdag kveld. Svært mange nordmenn så kampen direkte på TV 2.
Det norske landslaget deltar ikke i neste års fotball-EM, etter at de tapte for Serbia torsdag kveld. Svært mange nordmenn så kampen direkte på TV 2.

Norges EM-fiasko ga milliontall for TV 2: – Svært solid

– Seertallene er en opptur, resultatet en brutal nedtur, sier kanalens sportsredaktør.

Publisert

På det meste så 980 000 seere det norske landslagets drøm om neste års EM-sluttspill bli knust på TV 2, da laget tapte 2-1 for Serbia.

Sportsredaktør Vegard Jansen Hagen er naturligvis svært glad over å se tallene.

– Dette er svært solide tall som viser den ukuelige optimismen som oppstår i befolkningen hver gang landslagsgutta står foran en avgjørende kamp. Seertallene er en opptur, resultatet en brutal nedtur, sier Jansen Hangen i en pressemelding.

Han legger også til:

– I dag kommer kaken på desken med en kraftig bismak. Vi har hatt en lang periode nå med stort engasjement rundt landslaget, og den forsvinner ikke over natta.

874.000 seere fulgte i snitt hele kampen inkludert ekstraomgangene på TV 2, som ga en andel blant seerne på 70,3 prosent i den kommersielle målgruppen 20-49 og år 62,8 prosent blant alle TV-seerne (P10-79).

TV 2 var også Norges desidert største TV-kanal i går med en dagsandel på hele 37,9 prosent.

- Vi har en ny generasjon spillere som begeistrer og fascinerer. Med rettighetene til landslaget helt frem til 2028 gleder vi oss til å følge laget videre. For den dagen vi får foten av bananskallet etter mer enn 20 år og heller tar steget inn i et mesterskap blir en jubeldag uten like, sier TV 2s sportsredaktør.

Powered by Labrador CMS