Etter 16 år er vernepliktige journalister tilbake i Forsvarets forum

Prøveprosjekt mellom Soldatnytt og Forsvarets forum utvides. – Vil gi vernepliktige journalistene den redskapen som trengs for å kunne lage god og seriøs journalistikk, sier ansvarlig redaktør Stian Eisenträger.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

De siste to månedene har Soldatnytt samarbeidet med Forsvarets forum i et prøveprosjekt der de vernepliktige journalistene har fått faglig veiledning og publisert på Forsvarets forum sine plattformer.

Nå ha landsstyret i Tillitsvalgtordningen (TVO) stemt for å utvide prosjektet til juni 2021.

Nesten 300 vernepliktige journalister bidro i spaltene fra 1945 til 2004. Nå er ansvarlig redaktør i Forsvarets forum, Stian Eisenträger glad for at en ny generasjon med unge talenter igjen får samme mulighet.

– Jeg mener TVOs landsstyre tar et klokt grep ved å la Soldatnytt-journalistene arbeide under vår faglige veiledning. De vernepliktige journalistene er øremerket til å dekke soldatpolitiske saker og andre saker som vernepliktige som er inne til førstegangstjeneste er opptatt av, sier Eisenträger

Han er klar på at Forsvarets forums journalister kan være gode veiledere for Soldatnytt sine unge journalistspirer.

– Med Vær varsom-plakaten som etisk rettesnor, og med våre erfarne journalister som veiledere, har de vernepliktige journalistene den redskapen som trengs for å kunne lage god og seriøs journalistikk, påpeker Eisenträger.

Også landstillitsvalgt, Aksel Grunnvåg, er glad for at prosjektet prosjektet blir videreført.

– Journalistene i Forsvarets forum har faglig kompetanse. Dette er bra for både innholdet Soldatnytt produserer og for soldatene som leser det. Dette er noe alle kan tjene på, sier Grunnvåg.

Powered by Labrador CMS