Ida Frøyland (13) er ny ungdomsjournalist i Forskning.no. Bildet er gjengitt med tillatelse.
Ida Frøyland (13) er ny ungdomsjournalist i Forskning.no. Bildet er gjengitt med tillatelse.

Ida (13) jobber som journalist i Forskning.no. Hun jakter nyheter som ungdom vil lese

13-åringen har allerede rukket å sette sitt avtrykk på forskningen da det verdensberømte fossilet Ida ble oppkalt etter henne. Nå skal hun skrive for forskningsnettstedet.

Publisert

Ida Frøyland (13 år) har tatt jobben som forskning.nos nye ungdomsreporter. Det betyr at hun skal lage videoreportasjer og artikler om forskning, sett med et ungdomsblikk, skriver Forskning.no

Forskningsnettstedet opplyser at målet med den unge journalistikken er å få flere unge lesere til å få øynene opp for forskningsverdenen.

Redaktør Nina Kristiansen i Forskning.no sier til egen publikasjon at hun ser fram til litt nye perspektiver.

– Vi tenker at ungdom kan se på forskningsjournalistikken med friskere øyne enn journalister på 25 år og oppover. Jeg tror Ida kan se tema som vi ikke ser, forklarer Kristiansen.

Forskning.no skriver at leserundersøkelser viser at det er rundt 3.000 ungdommer under 16 år som bruker nettstedet daglig. Nå vil de satse mer på å nå de yngste:

– Barn og ungdom leser allerede de vanlige artiklene på forskning.no, men vi vil åpne opp enda mer. Det gjør vi med å skrive spisse og enkle artikler som forklarer kompliserte forskningsfelt på en god måte. Du skal føle deg smart, ikke dum, når du leser dem, forteller redaktør Kristiansen til Forskning.no.

Powered by Labrador CMS