Forskning.no-redaktør Nina Kristiansen blir ny redaktør for ScienceNorway.no.
Forskning.no-redaktør Nina Kristiansen blir ny redaktør for ScienceNorway.no.

Forskning.no lanserer ny engelskspråklig nettavis med forskningsnyheter fra Norge

– ScienceNorway skal tilby unike nyheter til et internasjonalt publikum, stoff de ikke finner andre steder, sier redaktør Nina Kristiansen. 

Publisert

Forskning.no lanserer nå nettavisen ScienceNorway.no, som vil oppdateres daglig med forskningsnyheter på engelsk fra Norge, ifølge en pressemelding.

Forskning.no har siden 2011 samarbeidet med den danske siden videnskab.dk om nyhetstjenesten ScienceNordic.com - som har over 10 000 lesere fra hele verden daglig - og dette samarbeidet vil bestå. 

 – Gjennom det nordiske samarbeidet har vi sett at det er stor interesse for forskningsnyheter fra Norden. Derfor vil vi øke den norske innsatsen med egen nettavis for nyheter fra Norge, sier Nina Kristiansen, ansvarlig redaktør for ScienceNorway og forskning.no, i pressemeldingen.

– Hvis du leser om forskning i internasjonale aviser, finner du ofte den samme nyheten i mange medier. ScienceNorway skal tilby unike nyheter til et internasjonalt publikum, stoff de ikke finner andre steder, fortsetter Kristiansen. 

Og understreker:

– Dessuten har vi hatt stor lesersuksess med forskning.no i sytten år. Forskning går på tvers av landegrenser og fagfelt. Det er langt fler enn de som leser norsk, som har interesse av å oppdatere seg på det som skjer på forskningsfronten i Norge.

I tillegg til redaktør Nina Kristiansen, vil den daglige driften av ScienceNorway bli gjort av journalist og assisterende redaktør Ida Irene Bergstrøm.

Powered by Labrador CMS