STYREMEDLEMMER: Ole Jacob Sunde, Isabelle Ringnes og Sindre Svendsen Østgård.
STYREMEDLEMMER: Ole Jacob Sunde, Isabelle Ringnes og Sindre Svendsen Østgård.

Østgård, Ringnes og Sunde går inn i ny tjeneste som vil forenkle sparing i fond - og la roboter ta valgene

- Er med for å hjelpe en veldig lovende startup, sier tidligere medieleder Sindre Østgård. Går inn i topptungt styre med blant andre Ole Jacob Sunde og Isabelle Ringnes.

Publisert

I høst har spareappen Kron lansert sin nye sparetjeneste, hvor målet er intet mindre enn å blir «nordmenns foretrukne».

Ambisjonen til tjenesten erå gjøre fondssparing enklere, blant annet med en ny app - og ikke minst gjennom stor grad av automatisering for hvor pengene skal investeres. 

- Mange har oppfattet fondsvalg som komplisert. Vi forsøker å gjøre det med et enkelt språk, uttalte gründer og daglig leder Joar Hagatun til Finansavisen forrige uke. 

Og i motsetning til den kompliserte finansieringen mange startups opplever, har det vært «enklere» for Kron: Majoritetseier er Hagatuns tidligere arbeidsgiver, Formuesforvaltning AS, som har skutt inn over 20 millioner kroner i selskapet. Med Hagatun og andre ansatte som mindre aksjonærer.

Formuesforvaltning er blant landets største privateide rådgivnings- og forvaltningsselskaper, har over 200 ansatte og omsatte i fjor for over en halv milliard kroner.

 

Mediefolk på laget

Krons styreleder er Øystein Bø, som er administrerende direktør i Formuesforvaltning AS. På Kron.no kan vi også lese at Ole Jacob Sunde (63) er styremedlem.

Han er for våre lesere kanskje mest kjent som styreleder i Schibsted og Stiftelsen Tinius - men er også styreleder og største eier i Formuesforvaltning, som han startet i 2000.

Under «strategi» står også to andre kjente medieprofiler oppført, noe som i dette tilfellet betyr at de er styremedlemmer: Sindre Svendsen Østgård (40) og Isabelle Kristin Ringnes (29).

Østgård er kjent fra både Discovery, Tinius og NRK. Ringnes har også jobbet flere år i Schibsted, og er i dag gründer, foredragsholder og leder av TENK-nettverket.

 

- Har stor tro på visjonen

Ringnes (29) sier dette om hvorfor hun er med på prosjektet:

- Jeg takket ja til å være med i styret fordi jeg har stor tro på visjonen, teamet og behovet applikasjonen løser. Jeg håper at jeg vil kunne bidra med min bakgrunn og kunnskap i teknologi, markedsføring og UX design.

Tech-profilen mener Kron kan lykkes fordi de tar et eksisterende behov som oppleves komplisert, og gjør det tilgjengelig for «alle»:

- Investering og sparing kan fremstå som vanskelig og Kron løser dette problemet med et brukervennlig grensesnitt, enkle forklaringer og smarte løsninger samtidig som det er trygt og sikkert, sier Ringnes.

 

- Vil hjelpe en lovende startup

Sindre Østgård er også med på styrelaget for å hjelpe selskapet. Og sier dette om engasjementet:

- Jeg er med på dette for å hjelpe en veldig lovende startup, med sterke eiere, inn i et kjempespennende marked, sier han.

Østgård sluttet i vinter som digitaldirektør i Discovery, og hva han skal bruke tida på videre er ikke blitt kjent. Dette er på mange måter første «livstegn» fra ham i jobbsammenheng siden da. Hva mer som er på gang, vil 40-åringen ikke si så mye om akkurat nå:

- Jeg har spennende ting på gang, sier Østgård.

- Og så har jeg noen styreverv, som dette og Kahoot, men jeg skal ikke bli noen styregrossist, understreker han.

Østgård har også nylig startet investeringsselskapet med det noe kryptiske navnet Konsern AS.

 

 

Powered by Labrador CMS