Gjengen bak Forklart  : Anders Veberg , Anne Lindholm, Kristoffer Rønneberg og Andreas Bakke Foss
Gjengen bak Forklart : Anders Veberg , Anne Lindholm, Kristoffer Rønneberg og Andreas Bakke Foss

Aftenpostens «Forklart» er lastet ned 10 millioner ganger på et år

– Suksessen er viktig fordi Forklart når nye, yngre lyttere med vår aller beste journalistikk, sier Aftenpostens sjefredaktør Espen Egil Hansen i en melding.

Publisert

– Det er alltid lytteren som står i sentrum, sier Forklart-programleder Andreas Bakke Foss. Lyttertallene fortsetter å vokse, ett år etter at den første episoden av Aftenpostens daglige nyhetspodkast «Forklart» ble publisert.Det er akkurat et år siden, og 224 episoder senere har Aftenposten-podkasten mer enn én million nedlastinger i måneden, ifølge en pressemelding. Denne uken passerte de 10 millioner nedlastinger totalt, ifølge den samme meldingen. Bakke Foss lager podkasten sammen med Kristoffer Rønneberg, klipper Anne Lindholm og produsent Anders Veberg.– Noe av det fine med Forklart er at vi får mulighet til å vise hvor mye kunnskap som finnes i redaksjonen vår. De aller fleste gjestene våre er jo Aftenpostens egne journalister, sier Rønneberg i meldingen. 

Produsent Anders Veberg sier i meldingen hvor han tror noe av nøkkelen ligger. 

- Suksessformelen har vært aldri å glemme at lytteren står i sentrum. Derfor forklares ting heller en gang for mye enn en gang for lite, sier han. 

Sjefredaktør Espen Egil Hansen er svært fornøyd med at det ser ut til at mediehuset lykkes med lydsatsingen sin. 

- Suksessen er viktig fordi Forklart når nye, yngre lyttere med vår aller beste journalistikk. I tillegg når vi mange som allerede leser Aftenposten, men nå i en helt ny situasjon. Selv hører jeg Forklart mens jeg går til jobben, og vi ser av lyttertallene at nettopp i slike situasjoner har Forklart sin styrke, sier han i meldingen. 

For ordens skyld: Undertegnede og klipper Anne Lindholm har tidligere jobbet sammen i nettavisen Khrono. 

Powered by Labrador CMS