Schibsted-avisene er blant dem som har argumentert hardest mot innstramminger i regelverket for telefonsalg. Her til venstre: Konsernsjef Didrik Munch i Schibsted Norge og Aftenpostens publisher Espen Egil Hansen. Bildet er fra MBL-konferansen Medieleder 2015.

Avisene fikk hjelp fra Stortinget: Skal fortsatt få lov til å ringe «eksisterende kunder» som har reservert seg mot telefonsalg

Stortingets kulturkomité stopper forslag om innstramminger i regelverket.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

I fjor la regjeringen fram et forslag om innstramminger i regelverket for telefonsalg. Nå har Stortingets kulturkomité behandlet forslaget, og Klassekampen skriver onsdag at et av de mest omstridte punktene er tatt ut: 

Begrensinger i adgangen til å ringe eksisterende kunder som har reservert seg mot telefonsalg

Inntil nå har bedrifter hatt mulighet til å ringe dem som har reservert seg mot telefonsalg, hvis det fantes et «eksisterende kundeforhold».

Denne adgangen ville statsråd Solveig Horne fjerne, blant annet med støtte fra Forbrukerombudet. 

Forslaget skapte stor motstand fra flere bransjer, blant dem avisene - som har brukt denne adgangen til å selge inn helt andre produkter enn det eksisterende kundeforholdet dreier seg om. 

Og avisene får støtte fra Stortinget: En enstemmmig kulturkomité sier nei til akkurat denne innstrammingen, og vil la bedrifter få lov til å ringe også eksisterende kunder som har reservert. 

- Komiteen har valgt å lytte til innspillene fra blant annet forsikringsbransjen og mediene, sier Ap-politiker Hege Haukeland Liadal. 

Powered by Labrador CMS