Politiet ved Indre Østfold politistasjon tar ikke ut siktelse mot Tek.no-journalisten som kjørte i 180 kilometer i timen under en biltest.

Journalist brøt loven i 180 km/t: Politiet vil ikke sikte VG-ansatt

Likevel minner politistasjonssjefen i Indre Østfold om at en ulykke som forekommer i en slik hastighet kan få katastrofale følger.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Som Medier24 meldte tirsdag innrømmet journalisten Stein Jarle Olsen - i sin egen sak - å ha kjørt i 180 kilometer i timen i en biltest for VG-eide Tek.no.

VGs nyhetsredaktør Tora Bakke Håndlykken la seg flat og beklaget det som skjedde.

– Våre medarbeidere må forholde seg til lover og regler når de er på oppdrag, sa hun.

Saken kommer imidlertid ikke til å følges opp av Indre Østfold politistasjon, selv om slik kjøring vil føre til påstand om ubetinget fengsel

Det bekrefter politistasjonssjef  Trond Widme overfor Medier24.

– Utover journalistens egne ord, finnes det ikke bevis på at kjøringen har funnet sted. Om han blir anmeldt kan han nekte å forklare seg i avhør og peke på de manglende bevisene, sier Widme før han gir sin konklusjon:

Sjef ved Indre Østfold politistasjon, Trond Widme.

– Da vil saken bli henlagt. 

Politistasjonssjef Widme forteller at det oppleves forebyggende at Tek.no-journalisten kontaktet politiet etter at den raske kjøringen skjedde.

– Da har han innsett at dette ikke er noe som bør forekomme, sier han.

Samtidig kommer stasjonssjefen med en sterk advarsel til dem som kjører raskere enn hva som er tillatt på norske veier: 

– Kjører man i 180 kilometer i timen på motorveien, er det ikke mye som skal skje før du utsetter deg selv og andre for fare. Det kan bli fatalt, sier Widme.

 

Slik så saken ut hos Tek.no da den ble publisert lørdag 4.juli.

– Fraråder slikt på det sterkeste

Trygg Trafikk jobber for å gjøre trafikksikkerheten best mulig for alle. 

Organisasjonens kommunikasjonssjef Ingrid Trømborg reagerer når hun får høre om kjøringen som fant sted under Tek.nos biltest.

– Dette er ikke lov, og tester som dette bør man slett ikke gjøre på offentlig vei med fartsgrenser. Det er en kjempehøy hastighet og vi fraråder slikt på det sterkeste, sier hun til Medier24.

Hun ønsker ikke å si for mye om hva hun mener om politiets beslutning om å ikke følge opp saken.

– Det blir ikke riktig for meg å si noe om politiets arbeid basert på denne konkrete saken. De gjør sin vurdering av saken, og den har jeg stor tillit til, sier hun før hun understreker: 

–  Generelt sett er det viktig at politiet er opptatt av fartskontroller.

 

Mener konsekvenstenkningen svikter råkjørerne

 Tirsdag fortalte fungerende sjef  for Utrykningspolitiet i Norge, Roar Skjelbred Larsen, til Medier24 at alle har et ansvar for å få ned hastigheten på norske veier.

På spørsmål til Trygg Trafikk om hva de mener  kan hjelpe norske billister til å kjøre tryggere i tiden fremover, svarer Trømborg:

– Jeg tror de som bryter fartsgrensen ofte ikke tenker over konsekvensene av det. Bilene blir bedre, men kroppens tåleevne som mennesker, er den samme.

Ingrid Trømborg er kommunikasjonssjef i Trygg Trafikk.

– Om noe skulle skje i 180 kilometer i timen, har du ikke en sjanse til å overleve, understreker hun.

Samtidig ønsker Trømborg sterkt å sende ut en viktig beskjed til alle bilførere:

– Det viktigste budskapet er at en offentlig vei ikke er en treningsbane, og du er ikke bare en fare for deg selv, men for alle andre også, avslutter hun. 

Powered by Labrador CMS