Toppsjef Lasse Kokvik går på dagen i Bauer Media

Jim Receveur fra Bauer Media Danmark etterfølger Kokvik med umiddelbar virkning. Kokvik ønsker ikke å kommentere avgangen ytterligere overfor Medier24.

Publisert

Lasse Kokvik har vært administrerende direktør i Bauer Media siden 2013, men nå er han ferdig som administrerende direktør i selskapet, som blant annet driver Radio Norge, Radio 1 og Radio Rock.

Jim Receveur i Bauer Media Danmark etterfølger Kokvik i begge posisjoner med umiddelbar virkning, samtidig som han også beholder sin rolle i Bauer Media Danmark, skriver Bauer i en pressemelding.

Har hatt sin siste arbeidsdag

I meldingen sier Kokvik at det har vært krevende, men spennende år i Bauer. Det står ingenting i meldingen om hva Kokvik nå skal gjøre. 

– Det har vært seks fantastiske år. Vi har gjennomført en krevende digital overgang, vi har økt våre markedsandeler i det kommersielle markedet og vi har utviklet konsepter og stasjoner som våre konkurrenter misunner oss. Samtidig har det vært hardt og slitsomt arbeid, og nå er det rett tid for å overlate tøylene til noen andre, sier Kokvik.

Kokvik ønsker ikke å kommentere saken ytterligere, utover det som står i pressemeldingen, opplyser han til Medier24. 

Pressekontakten til Bauer Media i denne saken, Hans-Christian Vadseth i First House, bekrefter overfor Medier24 at Kokvik har hatt sin siste arbeidsdag i selskapet. 

– Han har hatt sin siste arbeidsdag, bekrefter Vadseth overfor Medier24. 

Han opplyser at det skal være et allmøte med den nye lederen for Bauer Media i Norge, Jim Receveur, og de ansatte i selskapet mandag klokken 14. 

Resultatene for 2018 er foreløpig ikke offentlige, men i 2017 leverte selskapet et negativt driftsresultat på - 22,8 millioner kroner. 

Medier24 har oppsøkt Bauer Medias lokaler i Oslo, og fått beskjed om at ingen i selskapet har anledning til å snakke med oss mandag formiddag. 

Nyhetsredaktør i Bauer, Arne Sandvik, skriver i en sms til Medier24 at de ser fram til samarbeidet med den nye toppsjefen. 

– Lasse var en strålende leder. Nå gleder vi oss til å jobbe sammen med hans arvtaker, skriver han. 

– Spennende utfordringer

Paul Keenan, president i Bauer Media Audio, takker Kokvik for hans innsats for selskapet. 

– Jeg vil takke Lasse for hans vesentlige bidrag til utviklingen av Bauer Media Norge. Han har utvist engasjert og fokusert lederskap. Når Lasse nå vil forfølge andre karrieremuligheter, ønsker jeg ham alt godt for fremtiden. Jeg ser samtidig frem til å jobbe sammen med Jim i hans nye rolle. Han har med seg omfattende erfaring innen kommersiell radiodrift, og gjennom tidligere roller kjenner han også det norske markedet godt, sier Paul Keenan president i Bauer Media Audio i meldingen. 

Kokviks etterfølger, Jim Receveur, gleder seg til å bli bedre kjent med det norske radiomarkedet. 

Jim Receveur er påtroppende administrerende direktør i Bauer Media Norge.
Jim Receveur er påtroppende administrerende direktør i Bauer Media Norge.

– Det norske markedet står overfor spennende utfordringer. Den digitale overgangen er relativt ny og har skapt mange nye radio-tilbud, utvidet konkurransen og de fremtidige vekstmulighetene. Jeg gleder meg til å lede dette arbeidet, sier Receveur i meldingen.

Nedbemanning og røde tall

Bauer Media har slitt med å få økonomien til å gå rundt, og i mars kunne Dagens Næringsliv melde at selskapet kutter ni ansatte, samtidig som tre fikk nye oppgaver internt.

Da sa NJ-klubbleder Kjetil Kjær Andersland at de mener den prosessen var godt håndtert. 

– Det er veldig vanskelig og trist med oppsigelser. Likevel har dette omstendighetene tatt i betraktning vært godt håndtert, sa han til DN da. 

Mandag fortalte klubbleder Kjær Andersland at de kom til å savne sjefen.

– Lasse har vært en veldig god og hyggelig sjef – og han har samarbeidet godt med klubben. Det er selvfølgelig trist at han slutter. Så ser vi fram til å jobbe med den nye ledelsen.

Omtrent samtidig som nedbemanningen ble klar, ble det også klart at selskapet legger ned frokostradioen på Radio 1, hvor de blant annet hentet inn den tidligere NRK-profilen Niklas Baarli som programleder.

Powered by Labrador CMS