Tone Donald og Helene Hillestad er nye redaksjonssjefer for Kulturavdelingen i NRK

Donald går fra P3 til P2.

Publisert Sist oppdatert

Tone Donald blir ny redaksjonssjef for radio i Kulturavdelingen i NRK, mens Helene Hillestad er ansatt som redaksjonssjef for Digital utvikling og event.

Det skriver NRK i en melding torsdag ettermiddag.

Donald ble redaktør for NRK P3 radio/nett i 2009 og for hele NRK P3 i 2011.

Fra 2003-2008 var hun redaksjonssjef på Tyholt. Tone begynte i NRK i 1996 og har jobbet som reporter, produsent og vaktsjef.

- Til tross for alle sine år i P3 er Tone også en P2-lytter som er opptatt av å løfte det gode kulturinnholdet vårt ut til et stort og interessert publikum, skriver NRK om den nye redaksjonssjefen.

- Hjertet mitt banker varmt for radio, og det banker også varmt for kultur. Jeg har til nå vært en sniklytter av NRK P2 i mange år, og har tenkt lenge på at jeg har lyst til å jobbe med kulturprogrammene her, sier Tone Donald.

Kulturredaktør i NRK, Hege Duckert, er glad for å få en svært erfaren radioleder inn i ledergruppa.

 - Tone brenner for radio. Hennes kompetanse vil komme godt med når vi nå skal inn i en spennende fremtid for radioen. Med digitaliseringen blir alle NRKs kanaler like tilgjengelige fra 2017.

Hillestad skal drive utvikling

Som redaksjonssjef for området Digital utvikling og event skal Helene Hillestad bidra til at Kulturavdelingen gir flere tilgang til kulturinnholdet. Hun skal også ha et spesielt ansvar for dialog med publikum, skriver NRK.

Helene begynte sin karriere i NRK som kabeldrager og studiomarkør. Etter det arbeidet hun i flere år som bud, redaksjonsassistent og script i Dagsrevyen, før hun sluttet helt i NRK for å jobbe som bartender på heltid.

Men hun kom tilbake til NRK, og har siden januar 2000 jobbet som journalist og vaktsjef i NRK Østfold og på Frontdesken. De siste årene har hun jobbet som redaksjonssjef for redaksjonell utvikling for Nettpublisering i NRK.

Powered by Labrador CMS