Sjefredaktør Markus Andrè Jensen (29) forlater Bodø Nu: Blir redaktør i Avisa Nordland

Går inn i nyopprettet stilling som nyhetsredaktør, skriver Avisa Nordland selv. Bodø Nu skriver at gründer Geir Are Jensen overtar redaktørstolen der.

Publisert

Ansvarlig redaktør i Bodø Nu, Markus André Jensen, forlater avisa og blir nyhetsredaktør i Avisa Nordland, skriver AN selv. Han har hatt redaktørstillingen i Bodø Nu de siste fem årene.  

Han forlater Bodø Nu i dag - og går inn i nyopprettet stilling i ledergruppen i Avisa Nordland. Han skal gå i tospann med nåværende nyhetsredaktør. 

– Jeg hadde ikke sett for meg at min første arbeidsdag etter sommeren skulle være i Avisa Nordland da jeg tok ferie. Men tilbudet om å gå inn i en nyopprettet stilling hvor jeg får sjansen til å jobbe med det jeg både synes er spennende og hvor jeg føler jeg har mine styrker faglig, var for spennende til å takke nei. Nå gleder jeg meg til å bli kjent med folkene og organisasjonen, sier Markus André Jensen til Avisa Nordland

Jensen har vært eier i Bodø Nu, og selger seg nå ut av selskapet NU publishing. Ifølge proff.no har Jensen eid 10 prosent av selskapet.

I 2018 leverte NU publishing et resultat før skatt på 1,7 millioner kroner, mot et resultat før skatt på 1,1 millioner kroner i 2017, ifølge Proff.no. 

– Svært dyktig

Redaktør Jan-Eirik Hanssen er glad for at få Jensen med på laget. 

– Jeg er utrolig glad for at Markus har takket ja til oss. Han er en svært dyktig, offensiv og produktiv redaktør og journalist med solid nyhetsteft. Med hans inntreden og lederkraft skal vi spisse og utvikle vår posisjon som dominerende nyhetsleverandør i Bodø, Salten og Nordland, sier han til egen avis og fortsetter: 

– Vi har så mye innhold som skapes og forvaltes på nett og papir gjennom hele døgnet at det er nødvendig å styrke nyhetsledelsen for å gi våre lesere og abonnenter best mulig tilbud til enhver tid. Vi rigger oss for å fortsette den sterke digitale abonnementsveksten. Markus og Vibeke som tett samarbeidende nyhetsredaktører blir rett og slett et dream-team, sier sjefredaktør Jan-Eirik Hanssen i Avisa Nordland til egen avis. 

Gründeren tar over Bodø Nu

Bodø Nu skriver selv at Geir Are Jensen, som er både gründer og største eier, overtar som ansvarlig redaktør i Bodø Nu. 

– Markus går til AN, jeg blir redaktør i Bodø Nu igjen. Dermed blir vi stående på hver vår side i en krig jeg trodde vi skulle kjempe sammen. Men om verden ikke har forandret seg nevneverdig siden jeg var redaktør sist, vil både Bodø Nu og AN komme styrket ut av dette, sier Jensen til egen avis.

Han ønsker videre sin gamle medeier lykke til på ferden. 

Powered by Labrador CMS