PR-sjef Hanne Gjørtz forlater KUD etter 11 år: – Som å flytte hjemmefra

Forlater jobben som kommunikasjonssjef i Kulturdepartementet.

Publisert

Hanne Gjørtz forlater jobben som kommunikasjonssjef i Kulturdepartementet og er ansatt som ny kommunikasjonssjef i Oslo kommune, skriver kommunen i en pressemelding. 

– Dette er som å flytte hjemmefra. Det er litt småskummelt. Jeg kommer til å savne de 150 kollegene vi har her i departementet. Det er et utrolig godt arbeidsmiljø, hvor vi blir bedre og bedre på å jobbe på tvers av avdelingene, sier Gjørtz til Medier 24.

Hun slo 29 andre personer i kampen om toppjobben i landets mest folkerike kommune (+). 

Gjørtz forteller at det er utrolig gøy at hun fikk jobben, og at det er et godt eksempel på å søke seg til en jobb, og ikke bort fra en annen. 

– Jobben så for spennende ut. Det er utrolig gøy, jeg gleder meg veldig til å begynne i den nye jobben. Oslo kommune er en framoverlent kommune som gjør veldig mye spennende, sier hun. 

Hun får nå ansvaret for kommunikasjonsseksjonen ved byrådslederens kontor,  og har med det et overordnet ansvar for kommunikasjonsarbeidet i kommunen.

– Det er mange jeg skal bli kjent med, og det viktigste blir å gyve løs med en gang når jeg starter, å dra ut i bydelene og hilse på menneskene rett og slett, sier hun. 

Hun starter i sin nye stilling i februar.

Gjørtz jobbet 14 år i NRK før hun begynte i Kulturdepartemenet.  Hun har utdanning fra Universitetet i Oslo og Norsk Journalisthøgskole.

Gjørtz har bodd i Oslo siden 1990, og i den samme leiligheten de siste 20 årene. 

– Jeg er en ivrig bruker av kommunen. Jeg har tilknytning til flere bydeler, og er en entusiastisk bruker av marka både sommer og vinter. Jeg er veldig glad i den småbyfølelsen en kan få i Oslo, med et sitt eget lokalmiljø og naboer, sier hun. 

«Som forvalter av fagområdet på tvers av hele kommunen har kommunikasjonssjefen en viktig og krevende lederfunksjon», skriver Oslo kommune i en pressemelding. . 

– Det blir fint å dykke inn i den kompleksiteten Oslo kommune har å by på. Det jeg gleder meg aller mest til er å bli kjent med alle de ulike systemene og folka som jobber med kommunikasjon i kommunen, sier hun. 

Powered by Labrador CMS