Mina Haugli (25) skal jobbe for Arbeiderpartiets stortingsgruppe de neste to årene.
Mina Haugli (25) skal jobbe for Arbeiderpartiets stortingsgruppe de neste to årene.

Mina Haugli (25) forlater VG - blir kommunikasjons­rådgiver i Arbeider­partiet

Har fått toårig engasjement i Arbeiderpartiets stortingsgruppe. – Det har vært høy nyhetspuls hos både VG og NRK, men den forsvinner ikke her, sier hun til Medier24.

Publisert

Den 3. desember hadde hun sin siste vakt som vikar i VG, og allerede mandag 9. desember var Mina Haugli (25) på plass i kommunikasjonsavdelingen til Arbeiderpartiets stortingsgruppe.

Der har hun fått et toårig engasjement, opplyser hun selv.

– Jeg skal jobbe mye med sosiale medier og med å løfte fram Aps politikk der. Det er det som er hovedgeskjeften. I tillegg skal jeg jobbe med innsalg til mediene og jobbe tett med de politiske rådgiverne. Jeg gleder meg veldig, jeg tror det blir spennende og lærerikt, sier hun til Medier24. 

Hun har jobbet i VG siden juli, og før det jobbet hun halvannet år i NRK. I tillegg har hun en bachelor i journalistikk fra OsloMet og en bachelor i statsvitenskap fra NTNU. Hun har ikke erfaring fra kommunikasjonsbransjen fra tidligere. 

– Hvordan blir det å forlate journalistikken? 

– Det har vært høy nyhetspuls hos både VG og NRK, men den forsvinner ikke her. Jeg kommer til å savne gode kollegaer fra begge steder, men det virker som et bra miljø her også, sier hun. 

På spørsmål om hvordan det blir å gå rett fra VG og inn i politikkens verden, er hun klar på at hun tror det er en fordel å ha journalist-bakgrunn i den nye jobben. 

– Jeg har gode kilder innad i journalistikkens verden, som er greit å ha med seg videre når man skal spille inn saker og få det politiske budskapet ut. Jeg tenker at jeg skal bruke det nettverket jeg har til å spille inn gode saker, sier hun. 

Hun er klar på at hun ikke har vært politisk aktiv tidligere.

– Nei, jeg har ikke vært aktiv i politikken, fordi jeg skulle bli journalist. Jeg ville ikke brenne noen broer og være inhabil, men nå vet jo folk hvor jeg jobber, sier hun. 

Powered by Labrador CMS