Hilde Apneseth
Hilde Apneseth

Hilde Apneseth blir ny toppsjef i Radio Metro

Salg- og markedssjef Hilde Apneseth rykker opp og overtar etter Svein Larsen som administrerende direktør og ansvarlig redaktør i Radio Metro, skriver selskapet i en pressemelding.

Publisert

Hilde Apneseth overtar som toppsjef i radiokonsernet Radio Metro etter Svein Larsen, skriver selskapet i en pressemelding. Hun har jobbet i Radio Metro siden 2011, og har fra 2016 vært salg- og markedsdirektør. 

Radio Metro driver en rekke radiostasjoner, og de siste elleve årene har Larsen vært toppsjef. Før helgen ble det klart at han nå takker for seg.

– Reklamemarkedet er usikkert og det har vært flere år med uro og støy i radiobransjen. Jeg vil jobbe for at bransjeaktørene samarbeider bedre. Målet må være å få flere engasjerte og lojale lyttere, utvikle nye produkter for en ny tid, og øke omsetningen, i første omgang tilbake til tidligere nivå. Vi må fortsette å jobbe med politikerne og byråkratiet for å få best mulig rammebetingelser slik at arbeidsplassene i bransjen trygges. Vi skal ikke glemme at radio fortsatt har en viktig plass i det norske mediemangfoldet, sier Apneseth i meldingen.

Hun har tro på at det er sunt med et skifte for selskapet, som siden slukkingen av FM-nettet har vært en kontroversiell aktør i det norske radiomarkedet.

– Nylig ble en kvinne ansatt som radiosjef i NRK, og nå er jeg ansatt som leder i Radio Metro. Det er nok ikke så dumt med nytt blod som kan se ting på en litt annen måte enn «gamlegutta», sier Apneseth i meldingen. 

Styreleder Pål Roppen er fornøyd med skiftet: 

– For styret har det vært et enkelt valg å lande på Hilde som ny leder av Radio Metro. Det blir på mange måter en naturlig overgang og gir selskapet den kontinuitet og forutsigbarhet som vi ønsker, sier styreleder Pål Roppen i meldingen og legger til: 

– Hilde har lang fartstid i Radio Metro og har vært sentral i den sterke kommersielle utviklingen og veksten vi har opplevd de siste årene. Itillegg til sin kommersielle styrke fremstår hun også som en god leder og hun har markert seg som en tydelig talsperson for å sikre vår bransje gode og forutsigbare rammebetingelser for videre vekst og utvikling. For oss er det også et poeng å få fram en dyktig kvinnelig leder i vår bransje, sier Roppen.

Powered by Labrador CMS