Grete Ruud tar over.
Grete Ruud tar over.

Grete Ruud blir distrikts­redaktør for NRK i Oslo og Viken

Dagens distriktsredaktør i NRK Østlandssendingen, Anne Karin Pessl-Kleiven, går over i en ny rolle som publiseringssjef med fagansvar for dybde og digital historiefortelling.

Publisert

– Jeg gleder meg til å samarbeide med dyktige medarbeidere i Oslo og Viken om å utvikle journalistikken vi skal tilby vårt publikum. NRK Oslo og Viken er et ressurssterkt distriktskontor, vi har alle muligheter til å lage journalistikk som setter fotavtrykk, sier Grete Ruud i en pressemelding fra NRK. 

Grete Ruud har fram til nå vært distriktsredaktør for NRK Østfold, men får nå ansvaret for Oslo og Viken-kontoret til NRK. 

Heidi Pleym, som er regionredaktør i NRK Sør-Øst, gleder seg over ansettelsen av Ruud. 

- Grete Ruud har solid kompetanse og lang ledererfaring fra flere mediehus, og jeg er sikker på at hun sammen med lederteamet og medarbeiderne vil få til de redaksjonelle ambisjonene vi har for Oslo og Viken, sier hun i meldingen.

Dagens distriktsredaktør i NRK Østlandssendingen, Anne Karin Pessl-Kleiven, går over i en ny rolle som publiseringssjef med fagansvar for dybde og digital historiefortelling med base i Oslo.  

- Det siste året har vi avdekket at ansvarlige ledere i Oslo kommune har brutt arbeidsmiljøloven 250.000 ganger. Omorganiseringen av NRK Oslo og Viken gir oss mulighet til å satse enda mer på undersøkende journalistikk. Dyktige gravejournalister i Oslo, Drammen og Fredrikstad skal overvåke og ansvarliggjøre makta i vårt område og ta for seg både geografiske og tematiske blindsoner. Sammen skal vi lage viktig journalistikk for våre 1,9 millioner innbyggere, sier Pessl-Kleiven i meldingen. 

Chris Carlsen, som er distriktsredaktør i NRK Buskerud, går over i ny rolle som publiseringssjef med fagansvar for lyd og publikumsdialog (radio, podkast) med base i Drammen, skriver de i meldingen.

Eli Halvorsen, som i dag er redaksjonssjef i NRK Østfold, går over i en ny rolle som publiseringssjef med fagansvar for levende bilder (tv, strømming) med base i Fredrikstad.

Powered by Labrador CMS