Frode O. Andersen går av som kommunikasjonssjef i UD

– Alle gode ting må slutte en gang, sier han til Medier24. Nå skal han gå sjefskurset på Forsvarets høgskole.

Publisert

Frode O. Andersen skriver på sin egen Facebook-profil at han går av som kommunikasjonssjef i Utenriksdepartementet. 

– Alle gode ting må slutte en gang, sier han til Medier24.

Han forteller at nå venter tre måneder på sjefskurset til Forsvarets høgskole – og etter det er han usikker på hva framtiden bringer. 

– Jeg skal gå sjefskurset på Forsvarets høgskole fra tirsdag og fram til april. Så skal vi nok finne på hva vi skal gjøre etter det også, sier han – og forteller at han har tro på at det kommer til å ordne seg med ny jobb. 

Andersen har hatt jobben siden januar 2014, og forteller at det blir trist å forlate kollegaene i Utenriksdepartementet, men at han mener det nå var på tide å finne på noe nytt. 

– Det er den mest spennende jobben jeg noensinne har hatt. Det er også en veldig krevende jobb, og jeg tror det er grenser for hvor lenge man kan ha en slik jobb. Nå er jeg en av de lengstsittende kommunikasjonssjefene i Utenriksdepartementet, og nå var det på tide å finne noe nytt, sier han og fortsetter: 

– Det er en litt trist erkjennelse at man faktisk er unnværlig. Nå skal jeg først og fremst tilbake på skolebenken. Jeg har alltid hatt lyst til å gå sjefskurset på Forsvarets høgskole, så det gleder jeg meg veldig til, sier han.

Underdirektør Kristin Enstad kommer til å fungere i jobben som kommunikasjonssjef i Utenriksdepartementet fram til Andersens erstatter er på plass. 

Ifølge stillingsutlysningen består jobben av å lede kommunikasjonsenheten i UD med 13 medarbeidere. Enheten har har ansvar for praktisk tilrettelegging og strategisk utforming av politisk ledelses kontakt med media, og et overordnet ansvar for strategisk kommunikasjon.

Kommunikasjonssjefen er underlagt utenriksråden. Lønna beregnes som avdelingsdirektør som gir en utbetaling på 754.900 kroner til 1.046.600 kroner i året avhengig av kvalifikasjoner.

Det er krav om gyldig sikkerhetsklarering på nivå Hemmelig for å tiltre i jobben.

Powered by Labrador CMS