Øyvind Brenne er ny utviklings­redaktør i VG: – Den mest spennende jobben jeg kan tenke meg

Øyvind Brenne forlater sportssjefsstolen etter ni år.

Publisert

I juni ble det klart at utviklingsredaktør Ola Stenberg i VG blir produktdirektør – og dermed måtte mediehuset ut på leit etter en erstatter.

Nå er det klart at det blir sportssjef Øyvind Brenne som trakk det lengste strået. Han ble presentert på et allmøte i VG fredag. 

– Dette er den mest spennende jobben jeg kan tenke meg. Du får jobbe med utvikling i VG, og jeg digger å jobbe i VG. Her har du muligheten til å ha hendene på rattet i utviklingen, og det trigger meg maks, sier Brenne til Medier24.  

Se intervju med Øyvind Brenne her:

 

– Rart å forlate sporten

37-åringen har gjort seg bemerket i VG gjennom å ha levert gode resultater på sportssiden over tid og ble nevnt som aktuell kandidat av flere ulike kilder i VG-systemet, da Medier24 spekulerte i hvem som kunne ta over.

Brenne innrømmer at det blir vemodig å forlate sportsredaksjonen etter ni år i jobben.

– Det er litt rart. Jeg har stort sett jobbet med sport siden jeg var 17 år og begynte Hamar Dagblad. Sportsinteressen vil jeg alltid ha, sier han.

– Men det vi har gjort i VG Sporten de siste årene er å jobbe med alle delene av journalistikken: Både gravende, løpende, TV og sosiale medier og så videre. Så jeg er vant til å tenke på jobben som noe mer enn bare en sak eller et morgenmøte. Jeg tror det kan bli en god erfaring, og håper det blir noe av det samme tankesettet som kan tas med, sier Brenne. 

– En meget god ansettelse

Brenne jobbet sju år i Fædrelandsvennen før han kom til VG, hvor han har klatret opp til å være leder for sportsavdelingen i mediehuset. 

Han har også bakgrunn fra Forsvarets Forum og Hamar Dagblad.

– Jeg kjenner knapt noen som brenner mer for å bygge og drive et nyhetsnettsted som Øyvind Brenne. Han er en som virkelig lever jobben sin – til alle døgnets tider. Gard har gjort en meget god ansettelse, sier Ola Stenberg på SMS til Medier24 da nyheten ble kjent.

Og han legger til med to smilefjes:

– At han er fra Hamar han også er intet minus.

I en pressemelding skryter ansvarlig redaktør i VG, Gard Steiro, av Brenne og gleder seg til å få Brenne inn i ny rolle i organisasjonen.

– Øyvind har lang og relevant erfaring som leder og journalist. Resultatene hans er imponerende. Han har spilt en avgjørende rolle i moderniseringen av VGs sportsjournalistikk. Under hans ledelse har vi integrert video som en sentral del av tilbudet til leserne. Sporten har utviklet tjenester og verktøy som brukes av hundretusener av nordmenn hver uke. I tillegg har redaksjonen under Øyvinds ledelse løftet kvaliteten på den undersøkende og kritiske journalistikken. Jeg er sikker på at han vil bidra til å løfte hele VG i tiden fremover, sier Steiro.

Det er ikke bestemt når Brenne skal tiltre i den nye jobben, men det vil skje «relativt raskt», ifølge Steiro.

Powered by Labrador CMS