Vibeke Reigstad
Vibeke Reigstad

Vibeke Reigstad (54) blir leder for informasjons­sikkerhet i TV 2

54-åringen har en allsidig bakgrunn, der hun i de ti første årene av yrkeskarrieren jobbet som elektriker og telemontør.

Publisert

Reigstad (54) får ansvar for informasjonssikkerhet i TV 2, opplyser kanalen i en melding.

– Det er viktig at arbeid med informasjonssikkerhet i praksis involverer alle i organisasjonen.  Å ha etablert gode relasjoner og samarbeid med konkurrenter, myndigheter og leverandører er også svært viktig for å kunne håndtere digitale angrep, opplyser Reigstad.

Hun er 54 år og har en allsidig bakgrunn, de ti første årene av yrkeskarrieren jobbet hun som elektriker og telemontør. Som småbarnsmor tok hun fatt på universitetsutdannelsen og har en master i informasjonsvitenskap. De siste 20 årene har hun jobbet med betaling og sikkerhet i bank og finans, og kommer nå fra en rolle som leder for hverdagsbank i Sbanken (tidligere Skandiabanken), skriver TV 2 i meldinga.

Hun har også vært med på etablering og oppbygging av Nordic Financial CERT, som er Finansnæringen i Norden sitt forsvar mot dataangrep.

– Jeg er veldig glad for at Vibeke Reigstad har takket ja til jobben som leder for informasjonssikkerhet i TV 2. Hun vil jobbe med strukturering av sikkerhetsarbeidet i hele TV 2. At vi blir stadig mer digitale gjør oss mer sårbare og det får større konsekvenser når tjenester ikke er tilgjengelige. Det er også svært viktig at kundene våre kan stole på at vi ivaretar sikkerheten til brukerdata i tjenestene våre og at de kan stole på at vi tar alle aspekter av informasjonssikkerhet på alvor. Vi skal ha høy standard på arbeidet vårt med informasjonssikkerhet helt fra utviklings- og konseptstadiet for tjenestene våre og tvers gjennom hele leveransekjeden ut til publikum, sier Christian Birkeland, leder for TV 2 Sumo og teknologi i TV 2.

Reigstad vil sitte i teknologiavdelingens ledergruppe i TV 2.

Powered by Labrador CMS