Trond Olav Skrunes, leder i nyhetsavdelingen i VG.
Trond Olav Skrunes, leder i nyhetsavdelingen i VG.

Trond Olav Skrunes går av som nyhets­leder i VG: Blir prosjekt­leder for redaktørene

– Jeg har ikke tenkt å late meg i den nye jobben, sier den pendlende 45-åringen, som nå håper å slippe 06:05-flyet fra Bergen på mandager.

Publisert

Sommeren 2017 ble det kjent at BT-mannen Trond Olav Skrunes forlot De sju fjell og Bergen – til fordel for jobben som avdelingsleder for VGs nyhetsavdeling. 

Nå, drøye to og et halvt år senere, gir 45-åringen stafettpinnen videre internt.

– Jeg skal jobbe for ledergruppa i VG som prosjektleder knyttet til strategi og endringsprosjekter, forteller Skrunes til Medier24.

– Var det etter eget ønske?

– Så absolutt. Jeg videreutdannet meg med en master i strategisk ledelse på handelshøgskolen og hadde et ønske om å bruke den til noe som var enda mer relevant. Nå får jeg tid til å ikke bare holde på med nyhetsjaget, men også jobbe på et mer overordnet nivå, sier han.

– Hvordan blir det å forlate jobben som nyhetsleder da?

– Jeg er veldig glad i den jobben og ikke minst i folkene – både nyhetssjefene og journalistene. I så måte er det ikke så veldig gøy, men sånn er det noen ganger i livet.

– Har ikke tenkt å late meg

Skrunes mener det er sunt å flytte litt på seg – og slippe nye koster til. Og han innrømmer at det, for en mann som pendler fra Bergen, skal bli godt å ikke ha en jobb som knytter han så sterkt til det daglig kjøret.

– Den jobben jeg har nå krever en stor grad av tilstedeværelse i nyhetsrommet, så i den nye jobben er det ikke sikkert jeg må ta 06:05-flyet fra Bergen på mandager lenger, humrer han og kjapper seg å legge til:

– Men jeg har ikke tenkt å late meg altså. Men kanskje kan jeg slippe litt opp på akkurat det, ler Skrunes.

  • Sjefredaktør Gard Steiro bekrefter overfor Medier24 at det kan være aktuelt for Skrunes å ta et senere fly i den nye jobben.

I fjor vinter tok VG flere grep for å spisse seg enda mer mot breaking news – og styrke egenjournalistikken. Dette arbeidet kommer han til å ha et enda større fokus på fremover:

– Vi er avhengig av å gjøre justeringer hele tiden. Vi kan ikke stå stille i en moderne mediebedrift.

– Samtidig ser dere NRK, TV 2 og Dagbladet som gir dere stadig mer konkurranse?

– Ja, det er sant. Vi sier at vi skal være best på den løpende nyhetsdekningen og den posisjonen vi har nå er det sikkert mange andre som har lyst på. Derfor er vi innstilt på å bli enda bedre og løpe enda fortere. De som forsøker å ta fra oss den posisjonen må være innstilt på å løpe ganske fort, smiler han (antar vi, journ.anm).

– Når begynner du i ny jobb?

– Det blir litt glidende, tror jeg. Jeg kommer til å lede avdelingen de nærmeste ukene og kanskje måneden, for vi trenger at noen overtar jobben før jeg går ut.

– Han har gjort en kjempejobb

VGs sjefredaktør Gard Steiro.
VGs sjefredaktør Gard Steiro.

Sjefredaktør Gard Steiro forteller at jobben etter Skrunes nå er lyst ut internt og at de starter prosessen med å finne en erstatter.

– Jeg mener det er en av de mest spennende nyhetsjobbene du kan få i dette landet, for du sitter midt i VGs nyhetsrom og jobber med alt fra løpende nyheter til prosjekter, utenriks, krim, samfunn og politikk. Vedkommende må være bredt orientert, etisk bevisst og være en god leder, sier Steiro.

– Er du fornøyd med jobben Skrunes har gjort?

– Han har gjort en kjempejobb. Han er en veldig dyktig leder og har gjort en strålende jobb med å lede nyhetsavdelingen og utvikle journalistikken vår. Jeg er meget godt fornøyd med jobben han har gjort – og har forventninger til ham i den nye jobben han skal inn i.

– Skrunes sier til Medier24 at han håper å kunne ta et senere fly fra Bergen til Oslo på mandager. Kan du her og nå bekrefte det?

– Haha, ja, han kan få slippe 06:05-flyet.

Powered by Labrador CMS