Vincent Fleischer (46) er ansatt som strategi- og kommunikasjonsdirektør i SINTEF. Her innfelt over et bilde fra SINTEF Ocean i Trondheim
Vincent Fleischer (46) er ansatt som strategi- og kommunikasjonsdirektør i SINTEF. Her innfelt over et bilde fra SINTEF Ocean i Trondheim

Vincent Fleischer (46) er ansatt som strategi- og kommunikasjons­direktør i SINTEF

- Jeg mener Norge trenger SINTEF mer enn noen gang.

Publisert

Han kommer fra stillingen som avdelingsdirektør med ansvar for regional næringsutvikling, næringsklynger og nordområdepolitikk i Kommunal- og moderniseringsdepartementet.

- Jeg har jobbet hele livet med å forbedre det norske innovasjonssystemet. SINTEF er krumtappen i det systemet. Da er det utrolig spennende å få være med på å gjøre SINTEF enda bedre, fordi det vil kunne gi effekter i store deler av norsk næringsliv. Jeg mener Norge trenger SINTEF mer enn noen gang, sier Fleischer.

 Tidligere har han vært divisjonsdirektør for strategi og kommunikasjon i Innovasjon Norge i perioden 2010-2015.

Han har også arbeidet i The Boston Consulting Group, Nærings- og handelsdepartementet og som gründer i en oppstartbedrift.

Fleischer er utdannet økonomisk geograf fra Universitetet i Oslo og har en MBA fra Norges handelshøyskole.

SINTEFs konsernsjef Alexandra Bech Gjørv sier at ansettelsen er gjort etter en grundig prosess.

- De store samfunnsendringene rundt oss gjør at SINTEF har et enda større oppdrag å fylle enn det vi leverer i dag. Dette krever nytenking om hvordan vi kommuniserer og samhandler. Vincent Fleischer har en bredde i erfaringer og egenskaper som vil gi oss viktige impulser og gjøre ham til en inspirerende leder for SINTEFs kommunikasjonsteam, sier Alexandra Bech Gjørv.

Vincent Fleischer går inn i SINTEFs konsernledelse, med arbeidssted i Trondheim. Han tiltrer i stillingen 2. mai.

Ansettelsen er en sentral del av en økt satsing på kommunikasjon, strategi og samfunnskontakt i SINTEF.

Dagens kommunikasjonsdirektør Petter Haugan går inn i en ny stilling som direktør for samfunnskontakt og forskningspolitikk.

Powered by Labrador CMS