Trond Berger
Trond Berger

Trond Berger fra Schibsted til Blommenholm Industrier

- Jeg ser frem til å arbeide med forvaltningen av det langsiktige eierskapet.

Publisert

Trond Berger går fra stillingen som konserndirektør for finans og økonomi i Schibsted ASA til en nyopprettet stilling som investeringsansvarlig i Blommenholm Industrier AS.

Berger starter i jobben 1. oktober 2019.

- Jeg ser frem til å arbeide med forvaltningen av det langsiktige eierskapet og verdiene i Schibsted gjennom Blommenholm Industrier, som er Schibsteds største aksjonær, sier Trond Berger.

I Blommenholm Industrier AS skal Berger følge opp eierskapet i Schibsted, Adevinta og selskapets finansielle plasseringer. I tillegg skal han ha kontakt med øvrige eiere i Schibsted og andre medieeiere i Norge, Norden og verden for øvrig, opplyser selskapet i en melding.

- Trond Berger er en av nøkkelpersonene bak Schibsteds suksess. Da det ble kjent at Trond skulle slutte i Schibsted, foreslo jeg at han kunne fortsette det gode arbeidet fra et eierståsted. Heldigvis synes Trond det var en god idé. Hans innsikt i og forståelse for Schibsted og bransjen, dens utfordringer og muligheter vil ha stor verdi for oss, sier Kjersti Løken Stavrum, administrerende direktør i Blommenholm Industrier og Stiftelsen Tinius.

I en begrenset periode skal Berger fortsette som rådgiver på deltid for Schibsted i utvalgte konsernprosjekter. Han har vært konserndirektør i Schibsted ASA siden 1999, heter det i meldinga.

- Trond Berger har vært en verdifull og sentral kraft i Schibsted og jeg er glad for at han vil fortsette å være involvert i utviklingen av Schibsted gjennom Blommenholm Industrier, sier Kristin Skogen Lund, konsernsjef i Schibsted.

Blommenholm Industrier AS er den største aksjonæren i Schibsted ASA og eier i overkant av 25 prosent av aksjene i selskapet. Selskapet eier også i overkant av 7 prosent av aksjene i Adevinta ASA. Blommenholm Industrier AS er kontrollert av Stiftelsen Tinius, som eier de stemmeberettigede aksjene i BI.

Powered by Labrador CMS