Runa Fjellanger har fått fast jobb som politisk reporter i VG.
Runa Fjellanger har fått fast jobb som politisk reporter i VG.

Runa Fjellanger fast ansatt som politisk reporter i VG

– Da Leeds rykket opp til Premier League trodde jeg det var det beste som kunne skje i år. Nå har det skjedd noe som har toppet det, sier hun.

Publisert

Runa Fjellanger gleder seg stort over å ha fått fast jobb som politisk reporter i VG. 

– Da Leeds rykket opp til Premier League trodde jeg det var det beste som kunne skje i år. Nå har det skjedd noe om har toppet det, sier hun fornøyd.

Fjellanger forteller at hun begynte som sommervikar i VG helg i 2018, siden har hun jobbet i ulike vikariater.

– Jeg elsker VG. Dette er drømmejobben. Jeg har utrolig dyktige, erfarne og generøse kollegaer som det er en glede å jobbe med, sier hun til Medier24. 

28-åringen har blant annet erfaring som ansvarlig redaktør i Universitas, og som journalist i Dagsavisen, Dagbladet og VG Helg.

– Jeg hadde nok aldri blitt journalist om jeg ikke begynte i Universitas. Der lærte jeg mye, sier hun.

Fjellanger forteller at hun har en stor interesse for politikk. 

– En viktig del av jobben som journalist er å undersøke, avsløre hvordan makten forvaltes og hva som skjer i kulissene. Politikerne i Norge har mye makt. Vår oppgave er å ettergå hvordan denne makten blir brukt, sier hun. 

– Jeg tror det blir en veldig spennende valgkamp, sier den nyansatte reporteren.

VG er svært fornøyde med denne ansettelsen.

– Runa har siden hun kom til VG styrket vår politiske dekning, og vil få en avgjørende rolle i å sørge for at VG er nyhetsledende på feltet også fremover - ikke minst i det viktige valgåret vi går inn i, sier nyhetsredaktør Tora Bakke Håndlykken.

Håndlykken legger til:

– Det er viktig for oss å sikre oss de fremste journalistiske talentene og vi er derfor veldig glade for den faste ansettelsen av Runa.

Fjellanger har også tidligere vært nominert til Tarjei Vesaas’ debutantpris for romanen «På motorveiene», utgitt i 2017.

Powered by Labrador CMS