Rolf Sønstelie(t.h.) er ny redaktør og Thomas Manus Hønningstad ny administrerende direktør i VGTV.
Rolf Sønstelie(t.h.) er ny redaktør og Thomas Manus Hønningstad ny administrerende direktør i VGTV.

To tar over VGTV etter Helje Solberg: Rolf Sønstelie (52) ansatt som redaktør

Rolf Sønstelie (52) og Thomas Manus Hønningstad (42) tar over som redaktør og administrerende direktør i VGTV, etter at Helje Solberg gikk til NRK.

Publisert

To menn tar over sjefsjobben i VGTV, etter at Helje Solberg gikk til jobben som nyhetsdirektør i NRK tidligere i år

I en pressemelding skriver de at Rolf Sønstelie (52) er ansatt som ny redaktør og Thomas Manus Hønningstad (42) som ny administrerende direktør i selskapet. 

Sønstelie, som blant annet har vært redaksjonssjef og fungerende nyhetsredaktør i VG, er svært glad for tilliten.

– Det er en ære og et privilegium å få være med på å lede det mest innovative og fremtidsrettede miljøet i norsk medieverden. VGTV er et unikt miljø, med de flinkeste folkene jeg kjenner. De er lengst fremme på visuell historiefortelling i Norge.  På kort tid har vi blitt først og best på breaking news, og slår konkurrenter med langt mer ressurser enn oss. Nå lager vi også VGs nyhetsoppdateringer på lyd. VGTV er labben i VG, sier Rolf Sønstelie i meldingen.  

Se live-intervju med den nye VGTV-redaktøren her: 

 

Går fra én til to ledere

VGTVs nye administrerende direktør, Thomas Manus Hønningstad, er utdannet siviløkonom fra Norges Handelshøgskole og har vært ansatt i VGTV siden 2007, ifølge meldingen. 

– VGTV er drivkraften bak veldig mye av innovasjonen i VG. En fantastisk stab driver mediehuset fremover med pågangsmot og tempo. Den visuelle historiefortellingen er i verdensklasse, og VGTV har virkelig styrket VG som Norges beste på «breaking news». Samtidig har vi de siste årene skapt noen av de mest populære underholdningsuniversene for yngre målgrupper, med programmer som Harm & Hegseth og Spårtsklubben. Jeg er svært glad for å være med på å lede denne satsningen videre sammen med Rolf, en av de mest entusiastiske og engasjerte ledere jeg kjenner, sier Hønningstad i meldingen. 

Styreleder Torry Pedersen forteller at det er flere årsaker til at de nå går fra en modell med en leder, til en modell med både redaktør og administrerende direktør. 

– VGTV har vokst til å bli en helt annen operasjon enn hva det var for bare et par år siden, og i tråd med de høye ambisjonene vi har for ytterligere utvikling, vekst og partnerskap, mener vi det nå er riktig å fortsette med en to-ledermodell, sier Torry Pedersen som er styreleder i VGTV i en pressemelding. 

Powered by Labrador CMS