Regine Leenborg Anthonessen
Regine Leenborg Anthonessen

Regine Leenborg Anthonessen (23) er VGs nye sjakk-profil

– Det er ikke lett å overta etter dyktige Mads Andersen, men med et så sjakkyndig panel i studio skal det nok gå bra, sier Anthonessen i en melding.

Publisert

Regine Leenborg Anthonessen (23) tar over stafettpinnen fra Mads A. Andersen, som ledet sjakksendingene de tre foregående mesterskapene, skriver VG i en pressemelding. 

Hun har vært videojournalist i VGTV siden januar 2017, og gleder seg nå til å ta fatt på den nye oppgaven. 

– Jeg gleder meg skikkelig til å få lede VGTVs sjakksendinger. Det er ikke lett å overta etter dyktige Mads Andersen, men med et så sjakk-kyndig panel i studio skal det nok gå bra, sier Anthonessen i en melding.

 Sportssjef i VG, Øyvind Brenne, har stor tro på den nye programlederen.

 – Regine er en svært naturlig ledertype. Hun er sterk journalistisk, TV-faglig, har bred sportsfaglig kompetanse, og evner i tillegg å formidle budskap på en strålende måte. Jeg er 100 prosent sikker på at hun kommer til å levere sendinger du må få med deg om du er interessert i hvordan det går med Magnus Carlsen. For å bruke sportssjargongen: Hun er en sikker vinner som programleder, sier Brenne i meldingen.

Ser hun kjent ut? Da hun gikk på ungdomsskolen, spilte hun rollen som Ingrid i de to siste Olsenbanden junior-filmene, ifølge meldingen. 

Sjakk VM-sendingene begynner fredag ettermiddag. 

Powered by Labrador CMS