Ole Tommy Pedersen gir seg som redaktør i Sør-Varanger Avis.
Ole Tommy Pedersen gir seg som redaktør i Sør-Varanger Avis.

Gir seg som redaktør i Sør-Varanger Avis: – Best at det kommer inn nye krefter

-Å være leder for en lokalavis er veldig gøy, men mediebransjen er også krevende både med og uten korona, sier Ole Tommy Pedersen.

Publisert

Ole-Tommy Pedersen (37) gir seg i vinter som redaktør og daglig leder for Sør-Varanger Avis. Pedersen er opprinnelig fra Kongsvinger.

Han har yrkesbakgrunn i blant annet Glåmdalen og NTB, og jobbet i 3,5 år som journalist for Finnmarken i Kirkenes da han meldte overgang til konkurrenten i mars 2017.

-Å være leder for en lokalavis er veldig gøy, men mediebransjen er også krevende både med og uten korona. Jeg har en del oppgaver igjen å sluttføre i vinter, men på sikt er det best for både meg og avisa at det kommer nye krefter inn i lederstolen, sier Pedersen.

Stillingen som eneleder for Sør-Varanger Avis lyses ut i nærmeste framtid. Pedersen blir sittende i stillingen fram til en etterfølger er på plass, og deretter i skrivende stilling i en kortere overlappingsperiode.

 -Utover våren og sommeren neste år sikter jeg meg mot litt videreutdanning, eventuelt i kombinasjon med en skrivende jobb. Jeg stresser ikke med den biten, og inntil videre skal jeg gi 100 prosent og mer til for å gi avisa best mulig grunnlag for å lykkes videre.

Styreleder Odd R. Øie synes det er trist at Pedersen nå forlater avisen. Han mener den avtroppende sjefredaktøren har satt spor etter seg i avisen.

– Han er kjempeflink, og han har løfta avisas journalistikk etter at han overtok som sjefredaktør. Sør-Varanger Avis var i realiteten et konkursbo da Pedersen overtok, men han sørga for å endre kursen. De første årene etter at han kom inn, gikk avisa med gode overskudd, sier Øie til egen avis.

Powered by Labrador CMS