Elev ved Grevlingen Ungdomsskolen Oda Bendiksen jobber som journalist i arbeidsuken. Foto: Helene Wille Lund/ Vestby Avis
Elev ved Grevlingen Ungdomsskolen Oda Bendiksen jobber som journalist i arbeidsuken. Foto: Helene Wille Lund/ Vestby Avis

Oda Bendiksen (14) jobber som journalist for Vestby Avis

Denne uken har niendeklasse arbeidsuke og Oda Bendiksen fra Grevlingen ungdomsskole er utplassert i Vestby Avis. – Det er viktig å rekruttere unge, sier redaktøren i Vestby Avis.

Publisert

Redaktør i Vestby Avis, Kristin W. Hansen, er svært fornøyd med å ha hentet inn Oda Bendiksen og mener det er viktig å la ungdom slippe til. 

Da Hansen fikk forespørsel om å slippe til Oda på arbeidsuke, tenkte hun at det var noe avisen måtte prøve å bidra til.  

– Hvis det blinker til, så er det en fin rekrutteringsarena for å få ungdom interessert i journalistikk, noe som ikke alltid er like lett - og til eventuelt senere ansettelse, sier Hansen til Medier24. 

Kristin Wilhelmsen Hansen (38) er ansvarlig redaktør og daglig leder i Vestby Avis.
Kristin Wilhelmsen Hansen (38) er ansvarlig redaktør og daglig leder i Vestby Avis.

I tillegg til at det er viktig med rekruttering, så mener Hansen at ungdom kan gi avisen gode tips til hva unge er opptatt av: 

– For det første så er det viktig med rekruttering, og at de gir gode tips til hva ungdom er opptatt av - for ofte så er de tingene ungdom er opptatt av, også det foreldre er opptatt av. Samtidig er det også viktig for avisas omdømme - og det koster oss veldig lite. 

God erfaring

Det er første gang Oda Bendiksen prøver seg i journalistyrket - og valget falt på lokalavisen Vestby Avis

– Det som gjorde at jeg valgte Vestby Avis er at jeg syntes det er gøy å skrive og avisa var nærmeste mulighet innenfor det feltet, sier Bendiksen. 

Ettersom utplasseringen varer bare ei uke, så er den nå plutselig over, men 14-åringen tar med seg erfaringen fra avisen videre:

– Det er veldig gøy og interessant å se hvordan det er å være journalist -  det å være den som intervjuer, tar bilder og skriver reportasjer er veldig gøy.

Oda Bendiksen (14). Foto: Helene Wille Lund
Oda Bendiksen (14). Foto: Helene Wille Lund

– Er drømmen å bli journalist? 

– Jeg er litt usikker, men jeg har lyst til å holde på med skriving, så det kan godt være jeg velger noe den veien. Det er helt klart noe jeg lyst til og fortsette med, sier 14-åringen. 

Kristin Hansen har jobbet som redaktør for Vestby Avis siden september i fjor og er sikker på at hun vil hente inn unge folk til arbeidsuken igjen hvis muligheten byr seg. 

– Oda er veldig flink, og det har vært en veldig positiv erfaring og ha hun hos oss  - noe som gjør at det kommer til å bli lettere å ansette noen til arbeidsuken neste gang. I tillegg kan hun være en viktig kilde i fremtiden for å komme i kontakt med den målgruppen, sier Hansen. 

Powered by Labrador CMS