Sarah Sørheim gir seg som nyhetsredaktør i NTB.

Sarah Sørheim slutter som nyhets­redaktør i NTB - vender tilbake til Schibsted

– Dette er en sånn mulighet man ikke kan si nei til, sier hun til Medier24.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Sarah Sørheim slutter som nyhetsredaktør i NTB. Det bekrefter hun overfor Medier24.

Nyheten ble informert til de NTB-ansatte på et internt møte mandag formiddag.

Sørheim slutter i NTB-jobben for å vende tilbake til Schibsted, forteller hun.

– Jeg har fått muligheten til å lede et stort, nytt utviklingsprosjekt i Schibsted News Media. Det er en klisjé, men dette er sånn mulighet man ikke kan si nei til, sier Sørheim til Medier24.

– Kan du si noe mer om dette prosjektet?

– Nei, he he. Men jeg gleder meg veldig til å kunne fortelle mer om det. Det er i en tidlig fase nå, sier Sørheim.

Hun vil bli værende i NTB i hvert fall frem til påske for å lande noen pågående prosjekter. Oppstart i den nye Schibsted-jobben er 1. mai.

– Jeg skal sluttføre en del ting i NTB, blant annet utviklingsprosjektet for nyhetsorganisasjonen. Det er min baby, og jeg må lose det i havn, forteller hun.

Sørheim har vært nyhetsredaktør i NTB siden 2019. Hun kom da fra Aftenposten, hvor hun var kulturredaktør fra 2014 til 2019.

Sørheim har tidligere erfaring fra NRK, Morgenbladet og Dagbladet. Hun har også vært kulturredaktør i Klassekampen og redaksjonssjef for Etter Børs i Dagens Næringsliv.

Sørheim var en av søkerne til jobben som NTB-sjef i fjor, og var også konstituert sjef etter at Mads Yngve Storvik gikk av. Hun nådde imidlertid ikke opp i konkurransen med Tina Mari Flem.

Flem skryter av Sørheims innsats.

– Vi har vært privilegerte som har hatt Sarah på laget disse årene. Jeg ønsker henne alt det beste når hun nå tar fatt på en skikkelig kul, ny utfordring i Schibsted. Jeg skulle så inderlig ønske at Sarah ble, men flinke folk er alltid til låns, sier Flem.

Powered by Labrador CMS