Bjellaanes slutter som nyhetsredaktør i NTB: – Riktig å gi roret til noen andre

Utviklingsdirektør Geir Terje Ruud konstitueres i stillingen fra 1. januar og sier til Medier24 at han får store sko å fylle.

Publisert

Nyhetsredaktør Ole Kristian Bjellaanes i NTB slutter, etter 14 år i jobben, skriver NTB selv. 

– Selv om ingen har bedt meg slutte nå, har jeg aldri sett det som aktuelt å skulle nærme seg pensjonsalderen i denne jobben. Jeg har merket at motivasjonen for å være helt «på» ikke lenger er like sterk. Og da er det riktig – både for meg og NTB – å overlate roret til noen andre, sier Bjellaanes i en pressemelding. 

Til Medier24 er han klar på at han har hatt veldig mange fine år i NTB - og oppsummerer de siste fjorten som «fantastiske og spennende år». 

– Det har vært en kjempespennende jobb, hvor man hele tiden har blitt stilt på prøve - både internt og fra de vi er til for: Kundene våre, sier han til Medier24. 

 

Begynner rekrutteringsprosess umiddelbart

Bjellaanes hadde erfaring fra Agderposten, Nationen, VG og Dagbladet da han i 1993 ble ansatt som journalist i NTB. I 2005 tiltrådte som nyhetsredaktør.

– Det er en tid for alt. Spesielt når man ikke orker å være like hundre prosent på som man må være i denne jobben. Da er det en leders oppgave å ta det valget, sier han. 

Han fortsetter i NTB for å jobbe med ulike prosjekter og skal også ha et særlig ansvar for det presseetiske arbeidet. Jakten på en ny nyhetsredaktør begynner umiddelbart, ifølge NTB-sjef Mads Yngve Storvik. 

Storvik sier til Medier24 at han har sett på Bjellaanes som en trygghet siden han kom til NTB. 

– Jeg er veldig glad for at vi får beholde Ole Kristian sin faglige kompetanse internt. Da jeg begynte som sjef i NTB var det en stor trygghet å ha han her. Han er en kjempelojal nyhetsredaktør som virkelig har stått på for byråets beste alle de årene han har vært her, sier Storvik til Medier24. 

Han er ikke overrasket over Bjellaanes sitt valg, og forteller at han har stor forståelse for at jobben som nyhetsredaktør i NTB kan være krevende.

– På mange måter er jeg overrasket over at han tok det valget nå, men på den andre siden: Han har stått ved roret i en tøff jobb i 14 år. Han kommer tidlig og går hjem seint - og selv når han går hjem, er han ikke ferdig på jobb, for nyhetshjulet ruller 24 timer i døgnet 365 dager i året, sier Storvik. 

 

– Store sko å fylle 

Konstituert nyhetsredaktør, Geir Terje Ruud, er spent på oppgavene som venter. 

– Det er noen store sko å fylle etter Ole Kristian, men det er en veldig dyktig avdeling, så jeg håper det skal gå greit, sier han til Medier24. 

Klubbleder for journalistene i NTB, Grethe Brandsø ønsker både Bjellaanes og Ruud lykke til med nye oppgaver. 

– Jeg respekterer Ole Kristians valg, og jeg ønsker både han og Geir Terje Ruud lykke til, skriver hun i en sms til Medier24. 

Se live-intervju med ledelsen i NTB:

 

Powered by Labrador CMS