Hans Cosson-Eide, klimakoordinator og journalist
Hans Cosson-Eide, klimakoordinator og journalist

18 søkte, men ni fikk: Her er journalistene som skal delta i NRK Nyheters klimagruppe

Journalistene begynner arbeidet allerede 3. februar.

Publisert

I desember skrev vi at NRK to nye avdelinger som skal jobbe med klimajournalistikk.

Den ene skal holde til i Bergen, og jobbe med dyptgående saker, mens den andre skal jobbe nyhetsrettet fra Marienlyst. Nå er det kjent hvilke journalister som skal delta i gruppen på Marienlyst.

Klimakoordinator og journalist Hans Cosson-Eide opplyser i en melding at klimagruppen, som er underlagt nyhetsdivisjonen, er operativ fra 3. februar.

– Etter en grundig prosess med 18 sterke søkere fra hele NDIV, har vi nå satt sammen klimagruppen i NRK Nyheter, som skal jobbe sammen med den kommende klimafordypningsgruppen i Bergen om å styrke NRKs dekning av vår tids viktigste sak, opplyser Cosson-Eide.

Disse er med i gruppen

De ni reporterne som blir med i gruppen, er Kristian Elster, Iselin Elise Fjeld, Kirsti Haga Honningsøy, Milana Knezevic, Inger Marit Kolstadbråten, David Vojislav Krekling, Eivind Molde, Hallvard Norum, Tiril Mettesdatter Solvang.

Klimagruppen skal være NRKs spissede kompetanse på klima og skal sørge for at kanalen vinner nyhetskampen om de store klimasakene.

NRK har også som en ambisjon om å sette dagsorden med egensaker – som de gjorde med artikkelspesialen «Jakten på klimaendringene» i januar i fjor.

– I tillegg til solid erfaring med klimajournalistikk har vi med denne gruppen sikret oss bred fagkompetanse innen utenriks, politikk, økonomi, forbruk og livsstil. Gruppen har også bred plattformkompetanse, og vil levere saker til alle NRK Nyheters flater, forteller Cosson-Eide.

Ifølge NRK skal de ulike journalistene fortsatt «høre hjemme» i sine respektive redaksjoner og gå i sin vanlige turnus, men jobbe fra den nye klimadesken på dagvakter.

Powered by Labrador CMS