Andreas Grimsæth
Andreas Grimsæth

NRK-journalist blir læringsspesialist hos Schibsted

– Skal mediene lykkes med samfunnsoppdraget i en tid der teknologi og folks vaner og behov er i rask endring trenger alle mediebedrifter å bli bedre på læring, sier Andreas Grimsæth.

Publisert Sist oppdatert

Etter over 16 år i NRK går Andreas Grimsæth til Schibsted i oktober. Der skal journalisten jobbe med læring i konsernets mediebedrifter, skriver Schibsted i en pressemelding.

– Skal mediene lykkes med samfunnsoppdraget i en tid der teknologi og folks vaner og behov er i rask endring trenger alle mediebedrifter å bli bedre på læring. Å bidra til at journalistkolleger lærer mer og raskere er spennende og givende, sier Grimsæth.

I ti år jobbet han som journalist i NRK Hordaland både med nyheter og i programavdelingen. Der var han blant annet med å starte YR og UT.no, og ledet utviklingen av flere redaksjonelle prosjekter.

Siden 2015 har han jobbet med læring og organisasjonsutvikling i NRK, de siste to årene som kringkastingens første fagleder for kompetanse med ansvar for NRKs overordna læringsarbeid.

– Mediebedrifter står i ekstreme utfordringer hvor vi må utvikle nye produkter, nye fortellergrep, bruke ny teknologi og kjempe om tida til publikum mot nye konkurrenter. Det finnes ikke gitt pensum eller en fasit. Læring er derfor mye mer enn tradisjonelle kurs - det må være en del av arbeidshverdagen og den redaksjonelle utviklinga.

Powered by Labrador CMS