NRK henter inn Askild Matre Aasarød (til venstre), Sigurd Øygarden Flæten og Trude Lorentzen til ny podkast-satsing.

NRK ansetter tre til ny podkast-satsing

NRK henter Trude Lorentzen, Askild Matre Aasarød og Sigurd Øygarden Flæten inn til nytt podkast-lag.

Publisert Sist oppdatert

NRK har ansatt Trude Lorentzen, Askild Matre Aasarød og Sigurd Øygarden Flæten til en ny satsing på dokumentariske podkastserier, opplyser mediehuset.

Lorentzen hentes internt fra NRK Oslo og Viken, Matre Aasarød rekrutteres fra VG, mens Øygarden Flæten kommer fra frilanstilværelse.

Jobb-bytte?

Har du eller noen du kjenner skiftet jobb i salgsbransjen? Send oss tips på tips@salg24.no

Trioen vil gå inn i et team som skal jobbe på «tvers av avdelinger i NRK for å finne de beste ideene og gjøre dem til gode historiefortellinger i podkastformatet», forteller Ragnhild Veire, konstituert redaksjonssjef i Dokumentar- og Samfunnsavdelingen i NRK.

– NRK har allerede et veldig sterkt podkastmiljø. Nå øker vi kapasiteten og er veldig glade for å ha fått tre av de beste historiefortellerne i bransjen med på laget. Det gjør vi for å nå enda flere med sterke, viktige og nære historier på lyd. Kulturpodkaster er noe av det vi ønsker å lage mer av, sier Veire.

Lorentzen har tidligere erfaring med podkast for NRK, og oppnådde rekordtall med serien «Quislings koffert».

Hun er også en prisbelønt journalist med utmerkelser som Årets underholdningspodkast, Den store journalistprisen, Fortellerprisen og NTBs språkpris bak seg.

Matre Aasarød har i VGs podkastavdeling jobbet med flere serier, og ble diplomvinner under Fortellerprisen i 2021 for «Våpendrageren».

Øygarden Flæten har de siste årene levert podkast-serier for både NRK og Aftenposten, blant annet den prisbelønte «Koht vil leve», sammen med Joachim Førsund.

Powered by Labrador CMS