Sigrid Gjellan gir seg som regionredaktør for Region Midt.
Sigrid Gjellan gir seg som regionredaktør for Region Midt.

Gir seg som regionredaktør i NRK: – Vil restarte meg som journalist

– Jeg visste at jeg på et eller annet tidspunkt måtte gjøre dette, sier Sigrid Gjellan.

Publisert

Sigrid Gjellan slutter som regionredaktør for NRK Midt, det vil si Trøndelag, Innlandet og Møre og Romsdal, opplyser NRK.

Årsaken er fordi hun nå ønsker å vende tilbake som journalist.

– Dette var et godt tidspunkt for meg å gi meg på. Jeg har vært leder i litt over 20 år, og det har vært kjempeartig og lærerikt. Men nå ønsker jeg å restarte meg som journalist før jeg er for gammel, sier Gjellan til Medier24.

– Jeg er 58 år og alderstoget er på vei mot meg. Jeg visste at jeg på et eller annet tidspunkt måtte gjøre dette. Jeg startet som journalist og har et sterkt hjerte for journalistikken, sier hun.

Blir værende i NRK

Gjellan opplyser at hun vil bli sittende som regionredaktør til en ny sjef er på plass. 

Akkurat hva hun skal gjøre etter det er ikke klart, men hun blir værende i NRK i Trøndelag.

– Jeg vet ikke helt hva det blir. Men jeg har jobbet mange plasser, og jeg kan tenke meg å jobbe mange plasser, sier Gjellan.

Ideen om å gi seg har ligget i bakhodet en stund, og avgjørelsen ble tatt i vår, forteller hun.

– Det er supert å være leder i NRK. Men den jobben jeg har hatt er veldig administrativt og organisatorisk krevende. Det er liten plass til innholdsutvikling, sier hun.

– Har savnet det redaksjonelle

– Jeg har savnet det redaksjonelle aspektet, og det å selv jobbe utøvende. Jeg gleder meg til å stikke fingrene inn i redaksjonelle oppgaver igjen, forteller Gjellan.

Hun har vært regionredaktør siden 2013, men den nåværende jobben for NRK Midt ble endret og utvidet i 2015. 

Ellers har Gjellan hatt en rekke lederjobber - blant annet som P1-sjef og redaksjonssjef i både P3nyheter og Her og nå - siden hun sist jobbet som journalist i 1999.

– Det er lenge siden, men jeg gleder meg. Det var aldri min plan å være sjef bestandig. Men den ene sjefsjobben har avløst den andre, sier Gjellan.

Powered by Labrador CMS