Et eget talentprogram er et av tiltakene for å finne nye medarbeidere som behersker de samiske språkene. I år har hele tre sørsamisk bakgrunn. Fra venstre: Inga Maret Solberg Åhren, Mirja Flodin og Solveig Fossum Nordberg.

NRK styrker satsingen på sørsamisk - ansetter to journalister

NRK styrker sin satsing på sørsamisk gjennom blant annet nyansettelser, eget talentprogram og podkast.

Publisert Sist oppdatert

– Å bidra til å styrke det sørsamiske språket er en viktig oppgave for NRK. Nå tar vi flere grep for å styrke vårt tilbud på sørsamisk, sier direktør ved NRK Sápmi, Johan Ailo Kalstad i en pressemelding.

To journalister som behersker sørsamisk er nylig ansatt. Disse kommer fra et eget talentprogram som NRK Sápmi har satt i gang for å rekruttere journalister for alle de tre samiske språkene hvor NRK har et tilbud.

– Det er få som snakker sørsamisk og det er derfor en utfordring å finne journalister som kan språket. Vi er svært glade for at vi i år har flere ansatte og hele tre som behersker sørsamisk på talentprogrammet, sier Kalstad videre.

Han forteller også at de jobber med et eget podkasttilbud på sørsamisk og at den populære BlimE-sangen nå kommer også i sørsamisk versjon. Fra før finnes den både på norsk og nordsamisk, og denne sangen er en viktig faktor i NRK Supers vennskapskampanje BliMe.

Powered by Labrador CMS