Foto: Privat
Foto: Privat

Tidligere Aftenposten-redaktør blir ny rådgiver i Norsk Presseforbund og PFU

Arild Kveldstad er ansatt som rådgiver i Norsk Presseforbund, skriver de i en melding på egne sider.

Publisert

Tidligere Aftenposten-redaktør Arild Kveldstad begynner i Norsk Presseforbund og skal særlig arbeide med presseetikk, både gjennom saksbehandling av PFU-klager og utadrettet virksomhet, skriver de på egne sider.

– Journalistikken i Norge har på mange områder aldri vært bedre. Men god presseetikk er avgjørende for å opprettholde en høy journalistisk standard. Da må diskusjoner om presseetikk være en vesentlig del av det daglige arbeidet i redaksjonene. Min erfaring er også at systematisk kursing og trening er nødvendig. Ikke for å gjøre oss mer forsiktige, men tvert imot gjøre oss så trygge i de etiske vurderingene at vi kan ta nødvendige, tøffe valg når kritikkverdige forhold skal avsløres. Jeg ser frem til å jobbe i et fagmiljø med mye kunnskap på dette området, og til å være med på å dele kunnskap og økt oppmerksomhet rundt presseetikken, sier Arild Kveldstad til Presse.no. 

Kveldstad jobbet i Aftenposten fra 1985 - og hadde fra 2014.2018 rollen som etikkredaktør i avisa. 

– Jeg er veldig glad for å få Arild på laget og er sikker på at han vil bidra til å gjøre det presseetiske arbeidet vårt enda bedre. Hans bakgrunn som etikkredaktør i en av Norges største aviser, gir ham en unik erfaring til å håndtere et økende antall klager til PFU. Dessuten vil han kunne bidra sterkt til å øke kunnskapen om hvor viktig presseetikken er, både i redaksjoner og hos publikum, sier generalsekretær Elin Floberghagen til egne sider. 

Kveldstad begynner i presseforbundet 25. mai.

Powered by Labrador CMS