Skjalg Fjellheim tilbake til pressen: Blir kommentator i Nordlys

- Kommer tilbake etter eksil, sier den erfarne journalisten.

Publisert Sist oppdatert

Skjalg Fjellheim, med erfaring fra både Nordlys, Dagbladet og NRK, kommer nå tilbake til førstnevnte avis etter noen år ute av pressa.

Han går fra jobb som kommunikasjonssjef i forskningsselskapet NORUT til stilling som kommentator i Nordlys.

Fjellheim forteller om jobbskiftet på Facebook mandag kveld med følgende melding:

I dag var det veldig hyggelig å hilse på samfunnsredaktør Lasse Jangås, debattredaktør Øystein Barth-Heyerdahl og alle de andre gode folkene hos Nordlys som om ikke lenge skal bli mine kollegaer.

Etter noen år i «eksil» går jeg tilbake til pressen. I mediehuset Nordlys skal jeg arbeide som kommentator og bidra til dagsorden i samfunnsdebatten. Jeg skal skrive om nordnorsk virkelighet, samfunn og politikk.

Jeg er svært glad for å bli en del av laget hos Nordlys, som med sin tradisjon og historie er så tett knyttet sammen med Tromsø og Nord-Norge. Jeg kommer nok ikke til å produsere så mange populære slagord om Nord-Norge.

Men jeg lover å observere og utfordre, og formidle både byens og landsdelens puls. Slik Nordlys har gjort i 114 år, hatet og elsket, ofte utskjelt og noen ganger også utsolgt. Med sine dedikerte medarbeidere er Nordlys fremdeles en stor kraft både i og utenfor landsdelen vår. Det er de skarpe, uredde og uavhengige pennene i redaksjonen i Grønnegata som er drivhjulet i den offentlige samtalen i nord med sine reportasjer og kommentarer.

Samfunnsoppdraget består, selv om de teknologiske endringene skjer i hurtig tempo og plattformene for formidling stadig blir flere. Heldigvis åpner den digitale transformasjonen nye dører når det gjelder å nå frem til leserne.

En god story går aldri av moten.

Powered by Labrador CMS