Går av etter 30 år som sjef for NRK Sápmi

Nils Johan Heatta gir seg når ny sjef er på plass.

Publisert Sist oppdatert

Nils Johan Heatta (snart 61 år) varslet i dag at han snart går av som sjef for NRK Sápmi. Det kan vi lese på NRK.no/sapmi.

Heatta ga følgende beskjed til de ansatte i et allmøte fredag formiddag:

– Denne stillingen kreves det 150 prosent innsats fra den som vil lede NRK Sápmi inn i en ny fremtid. Denne motivasjonen mangler jeg og derfor har jeg informert kringkastingssjefen og NRK-styret om at jeg nå slutter.

Heatta har jobbet i NRK siden 1974, og ble reporter i NRK Sami Radio i 1982. Så ble han vaktsjef og har siden 1985 vært sjef for sameradioen. I 1992 ble NRK Sami Radio en egen divisjon i NRK.

Heatta går av som sjef, men skal ikke slutte i NRK riktig ennå og vil jobbe med andre oppgaver framover.

Heatta får forøvrig gode skussmål fra sjefene sine i NRK. Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen skriver følgende om Heatta på NRKs intranett:

- Det er ikke mulig å overvurdere den innsatsen Nils Johan har gjort for samisk kringkasting, språk og kultur. Nils Johan har også vært en sentral person i NRKs øverste ledelse gjennom mange år. Etter nesten 30 år har jeg selvsagt forståelse for at han ønsker å tre tilbake som sjef for NRK Sápmi, men jeg vet samtidig at Nils Johan fortsatt har mye å bidra med. Jeg har også lyst til å takke Nils Johan personlig for et nært samarbeid og ikke minst for alt han har lært meg om minoriteter, verdien av NRKs oppdrag og om samisk kultur og historie. Jeg skal ikke si at jeg er noen ekspert på samiske spørsmål, men jeg har gått i en god skole hos Nils Johan. Heldigvis skal han fortsette i NRK noen år til, så om jeg bokstavelig talt trenger kloke råd fra erfarne fjellfolk, så vil Nils Johan bli innkalt til samtale, sier Eriksen.

Powered by Labrador CMS