Sjefredaktør Daniel Ramberg i Natt og Dag blir ny musikksjef i NRK P3
Sjefredaktør Daniel Ramberg i Natt og Dag blir ny musikksjef i NRK P3

Sjefredaktør Daniel Ramberg i Natt og Dag blir ny musikk­sjef i NRK P3

- Jeg gleder meg veldig.

Publisert

Ramberg kommer fra stillingen som sjefredaktør i Natt og Dag. Stillingen som musikksjef er et vikariat som varer til september 2019.

- Musikksjef er en veldig viktig rolle i NRK P3 og for norsk musikk. Vi er, etter en grundig prosess, sikre på at vi har funnet en god ambassadør for norsk musikk, sier P3-sjef Ingjerd Østrem Omland.

28. juni var det klart at mangeårig musikksjef i NRK P3, Mats Borch Bugge, sluttet for å gjøre noe annet. Medier24 publiserte søkerlisten i august, og den viste at det var i alt 63 personer som ville ha jobben.

Fungerende NRK P3-sjef Ingjerd Østrem Omland.
Fungerende NRK P3-sjef Ingjerd Østrem Omland.

På listen var det flere profilerte navn, som Spotify-redaktør Malin Kulseth, P3s musikkprodusenter Wolfgang Wee og Adiele Helene Krüger Arukwe, for å nevne noen.

Men nå er det altså klart den ene anonyme søkeren på lista - fikk jobben.

- Jeg gleder meg veldig. Det er gjort masse bra på norsk og internasjonal musikk i NRK P3 de siste årene, og det blir spennende å være med på å bygge videre på det. At NRK P3 har klart å være den viktigste formidleren av ny, norsk musikk i en utfordrende mediehverdag med færre radiolyttere og større konkurranse er utrolig imponerende, og nå ser jeg frem til å være med på å fortsette arbeidet med å løfte frem norsk musikk, sier Ramberg i en melding.

Omland sier at Ramberg brenner for ny, norsk musikk og skryter av hans ledererfaringer.

- Som leder har han vist at han evner å tenke nytt og får folk til å samarbeide I tillegg fremstår han som en lagspiller som er opptatt av å få frem det beste i folka sine, og det kler miljøet her i P3. Musikksjefen i NRK P3 må elske musikk og virkelig like å jobbe med folk. Vi tror Daniel vil levere på begge deler,

Ramberg starter i jobben i oktober, og han vikarierer for Mats Borch Bugge.

Powered by Labrador CMS