Sun Heidi Sæbø forlater Dagbladet: Blir ny samfunnsredaktør i Morgenbladet

Tiltrer i august. – Dette ser jeg enormt frem til, og kan knapt vente, sier Sun Heidi Sæbø.

Publisert

Morgenbladet har ansatt Sun Heidi Sæbø som samfunnsredaktør, melder avisen i en pressemelding tirsdag.

«Sæbø har akkurat den faglige profilen som trengs for å bidra til å gjøre Morgenbladet enda mer slagkraftig på alle plattformer med sin mangeårige erfaring fra Dagbladet, både som kveldsredaktør, nyhetssjef og nå sist som utgavesjef i Magasinet», står det i pressemeldingen.

Sæbø vil lede Morgenbladets samfunnsavdeling, som blant annet dekker områdene politikk og forskning. Hun tiltrer i august.

– Dette ser jeg enormt frem til, og kan knapt vente, sier Sæbø.

– Samtidig blir det utrolig rart å slutte i Dagbladet etter 14 år. Jeg vet ikke hvor lang tid det vil ta å venne seg av med å si «Sun Heidi, jeg jobber i Dagbladet»? Jeg kommer til å savne de morsomme, flinke folka her, men gleder meg også stort til å bli kjent med de dyktige reporterne og kollegene i Morgenbladet. Dette blir gjevt! Sammen skal vi gjøre Morgenbladet til en enda viktigere plattform for politisk debatt. 

Sæbø har lang erfaring med utenriksjournalistikk og har utdannelse innen blant annet sammenlignende politikk, historie, kinesisk politikk og språk fra både Universitetet i Bergen og Shanghai.

Sæbø har gitt ut tre sakprosabøker om henholdsvis Nord-Korea og Kina.

– Vi er veldig stolte av å ha fått Sun Heidi med på laget. Tross sin unge alder har hun en svært imponerende merittliste, og har vist seg som en populær og dyktig leder og en god formidler. Og ikke minst: Hun brenner for journalistikk og avismakeri, akkurat som resten av Morgenbladet-familien, sier ansvarlig redaktør Anna B. Jenssen.

Powered by Labrador CMS