Mette Stensholt Schau (54) blir distriktsredaktør i NRK Vestfold

Tar over når Vestfold igjen får egen sjef.

Publisert Sist oppdatert

54-åringen fra Larvik blir NRKs leder for Vestfold-kontoret, opplyser mediehuset i en pressemelding tirsdag.

Stillingen som distriktsredaktør i fylket er gjenopprettet, etter at NRK tidligere besluttet å organisere seg i fem regioner landet rudnt - og samtidig gjenopprette selvstendige distriktskontorer i Vestfold, Telemark og på Sørlandet.

Disse tre redaksjonene utgjør nye region sør.

Redaksjonen i Vestfold består av rundt 25 medarbeidere som produserer til radio, tv og nett/mobil.

LES OGSÅ: 

Skal bli mer synlig

- Dette er antagelig den mest spennende jobben i vår del av medieverden og jeg tar fatt med både glede og en dose spenning. For det er en krevende jobb også, i en virkelighet der stadig flere slåss om folks tid og oppmerksomhet, sier Mette Stensholt Schau.

- Det er mitt mål at vi sammen skal utvikle nye måter å jobbe på og nye konsepter som gir oss plass på riksdekkende flater. Vestfold, Telemark og Sørlandet må være like synlige i medielandskapet som andre deler av landet. Det være seg på nett, radio, tv og nye plattformer der publikum ønsker å finne våre produkter. I tillegg skal vi fortsatt være tilstede lokalt og sørge for et godt tilbud i vårt område, fortsetter hun.Erfaren journalist og programleder

For TV-seerne er nok Mette Stensholt Schau mest kjent som programleder for hageserien Grønn glede som hun ledet gjennom hele 14 sesonger på NRK.

- Jeg er svært glad for å få med Mette inn i lederteamet. Hun er nyskapende og iderik når det gjelder å skape nytt innhold på alle plattformer. Det er midt i blinken når hun også skal ha ansvar for at vi fra denne delen av landet tar mer sendeplass i nasjonale flater. I tillegg har hun et digitalt hode og en klar forståelse av hva publikums medievaner betyr for oss, sier regionredaktør Heidi Pleym.

Mette er høgskolekandidat med administrasjon og ledelse fra høgskolen i Agder. Hun har lang fartstid i NRK som både journalist og programleder.

Powered by Labrador CMS