Sonia Huanca Vold er til daglig partner i kommunikasjonsbyrået PYX i Haugesund, sammen med blant andre tidligere TV 2-er Bjarne Laastad. Tidligere ledet hun i flere år VGs digitale satsing MinMote, og har også bakgrunn som redaksjonssjef i Costume, redaktør i TVHaugaland og journalist i Dagbladets magasinavdeling.
Nå gjør PR-rådgiveren comeback i media: I sommer blir hun hyret inn av Matkanalen til å lage sommerreportasjer fra festivaler og utvalgte matdestinasjoner.
– Dette gleder jeg meg veldig til! Tidligere programlederjobber for VGTV har handlet om mote, men mat har jo egentlig alltid vært en enda større lidenskap for meg.
- Få ting engasjerer meg mer enn gode nisjeprodukter, så det skal bli en fryd å ta fatt på denne oppgaven, sier Huanca Vold i en melding.
Matkanalen har siden etableringen i 2015 etablert seg som en betydelig nisjekanal, og ikke minst klart å skape solid lønnsomhet i prosjektet: Kanalen hadde i fjor en omsetning på 7,2 millioner kroner og et overskudd på 2,2 millioner kroner.
Nå ser gründer Øivind Lindøe fram til å få nok en profil på skjermen. At hun i tillegg er fra samme by som kanalens hovedkontor, gjør heller ikke noe:
– Vi er veldig glade for å få Sonia på skjermen på Matkanalen. Hun har god journalistisk teft, er over gjennomsnittet interessert i mat, i tillegg til å være god på skjermen.
- Og så snakker hun Haugesund-dialekt. For oss som er et haugesundsselskap, er det klart at det er litt ekstra moro, sier Lindøe.
Huanca Vold blir ikke den eneste med Haugesundsdialekt på Matkanalen i sommer. Benjamin Vikse Roth (20), som snart er ferdig med læretiden på Michelin-restauranten Statholdergaarden, skal delta som Norges kandidat i verdensmesterskapet i pasta i Milano. Her er Matkanalen og VibekeKlemetsen (riktignok med Oppdal-dialekt) også tilstede.