Martin Holvik og Olav Næss er ansatt i NRKs researchavdeling.
Martin Holvik og Olav Næss er ansatt i NRKs researchavdeling.

Martin (31) og Olav (43) er NRKs nye faktajegere

– Spesielt viktig at NRK som rikskringkaster har et godt kildegrunnlag og dekning for det vi produserer på alle flater.

Publisert

NRK har ansatt både Martin Holvik og Olav Holger Næss som faktajegere og researchere i NRKs Researchsenter, som er underlagt avdelingen NRK Dokumentar og Samfunn.

– Etter å ha vært midlertidig i mediebransjen i mange år, føles det fantastisk gøy å endelig lande en fast jobb i NRK. Det kjennes deilig og trygt ut, sier Holvik til Medier24.

Jobb-bytte?

Har du eller noen du kjenner skiftet jobb i medie- og kommunikasjonsbransjen? Send oss en mail på [email protected] 

31-åringen har blant annet jobbet i VG Helg og VG+, der han blant annet var med på å lage podkastene «Jørn - pappaen som forsvant» og «Vandreren». 

I tillegg har han også jobbet i NRK tidligere, blant annet som journalist i NRK Nyheter og som reporter i P2-programmet Ekko. Det siste året har han jobbet i NRK Digital historiefortelling, hvor navnebror Martin Skjæraasen nettopp landet fast jobb. 

– Jeg føler jo nesten at jeg jeg kjenner hele NRK-huset fra før av, etter å ha vært her i flere år, sier Holvik.

 

– Gleder meg til å være detektiv

Researcher Holvik understreker hvor viktig det er at journalistikk støttes av troverdige kilder.

– Vi lever i en tid hvor det spres falske nyheter og informasjon fra tvilsomme kilder. Da er det spesielt viktig at NRK som rikskringkaster har et godt kildegrunnlag og dekning for det vi produserer på alle flater, sier han.

Mange nordmenn lot i sin tid seg fenge av de NRK-sendte detektivserier om franske Poirot og tyske Derrick. 

Kanskje finnes det noen likheter mellom måten de jobbet på, og måten Holvik skal jobbe på i sin nye jobb. 

– Nå gleder jeg meg til å være litt detektiv og å bidra til å finne frem noen av de beste sakene, i samarbeid med noen av landets dyktigste journalister, sier han. 

– Har lenge ønsket meg jobben

Også 43 år gamle Olav Holger Næss er glad for å ha fått seg ny jobb.

– Det kjennes kjempebra. Det er en jobb som jeg lenge har ønsket meg, og som jeg har søkt på tidligere. Jeg er veldig fornøyd med å få jobben, sier Næss til Medier24.

De siste årene har Næss jobbet som researcher i produksjonsselskapet Monster. Gjennom det, har han jobbet med flere NRK-suksesser som «Datoen», «Gåten Orderud og «Hvem tror du at du er?». 

I likhet med Holvik er Næss naturlig nok også opptatt av kampen mot fake news.

– Å være nøye med fakta som presenteres i saker er svært viktig, spesielt når informasjonsmengden blir så stor som den noen ganger gjør. Da gjelder det å kunne skille ut hva som er solid, og hva som ikke er det, sier han avslutningsvis. 

Powered by Labrador CMS