Martin Aas
Martin Aas

Forlater NRK etter 11 år: – Mer vemodig enn vanskelig

Martin Aas har sagt opp jobben i NRK, men har flere prosjekter å se frem til.

Publisert

Martin Aas har jobbet som grafiker, videojournalist, animatør og designer i NRK i 11 år. De siste to årene har han vært utlånt til programmet Supernytt, og bosatt seg i Oslo.

Nå som han er ferdig med prosjektet, fant han ut at han ikke kunne flytte stillingen han hadde i Trondheim til Oslo, og bestemte seg derfor å si opp jobben. 

Han forteller til Medier24 at avgjørelsen var mer vemodig enn vanskelig. Etter å ha jobbet med NRK hele sitt voksne liv synes han det er spennende å komme seg mer ut i verden og jobbe med egne prosjekter. 

Hjemmesiden til Martin Aas, som viser noen av hans tidligere prosjekter
Hjemmesiden til Martin Aas, som viser noen av hans tidligere prosjekter

– Jeg har fått et prosjektstipend fra Det Faglitterære Fond, fordi jeg skal skrive og illustrere ferdig en forklaringstegneseriebok om vikingtiden for 5. til 7. trinn. Jeg tror det blir morsomt. 

Som animatør forteller Aas på sin egen hjemmeside at han ofte gjør hele prosessen selv, fra research og manus til story­board og ferdig ani­masjon. I tillegg har han holdt fore­drag i historie­fortelling.

– Jeg har gjort masse morsomme og rare ting, men jeg synes det siste jeg har jobbet med nå, Supernytt-debatten, har vært noe av det jeg er mest stolt over. Det er en partilederdebatt for barn åtte til tolv år. Det har vært veldig koselig, og veldig annerledes fra hvordan en politisk debatt gjennomføres – heldigvis.

Aas forteller til Medier24 at han hadde en drøm om å sette presedens for fremtidige partilederdebatter. Han nevner også at prosjektet Supernytt Debatt blir nevnt av NRK1 sin partilederdebatt, da programleder Fredrik Solvang truer med «pandadansing» hvis parti­lederne prateti munnen på hverandre.

Nå som han ikke skal jobbe hos NRK forteller han at en av de tingene har kommer til å savne mest er å se kollegaene sine hver dag, og nevner at det nå videre kan potensielt bli litt ensomt fremover.

Men ikke alt er negativt med nye arbeidsrutiner:

– Jeg tror det blir deilig å kunne følge min egen naturlige døgnrytme. Jeg har aldri vært et A-menneske, foreller Martin Aas og ler.

Powered by Labrador CMS