Magnus Takvam blir 70 år til sommeren, og må da gå av med pensjon i NRK.

Magnus Takvam slutter i NRK - blir pensjonist til sommeren

– Magnus har satt varige spor i NRK, sier redaksjonssjefen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Journalist-veteran og politisk kommentator Magnus Takvam slutter i NRK til sommeren.

Den profilerte journalisten fyller 70 år 26. juni, og vil dermed gå av med pensjon i henhold til NRKs regler.

– Det blir en brå overgang, men får se om jeg finner noen små prosjekter å jobbe med - uten at noe er hverken avtalt eller bestemt. Jeg har jobbet så lenge i ett bestemt modus at det er helt greit å runde av nå, sier Takvam til Medier24.

NRK Nyheter har allerede en stillingsannonse ute for å finne hans erstatter.

– Jeg håper de finner en spennende kommentator. Selv om rammene for en kommentator i NRK kan synes snevre har den det gjelder også store muligheter til å sette et personlig preg på stillingen. Både når det gjelder formidlingsform og saksområder, sier Takvam.

– Jeg håper uansett at den analytiske journalistikken blir videreført i en tid der presset fra sosiale medier til tider skaper en betent samfunnsdebatt som kan fremmedgjøre mange, legger han til.

Kampanje omtalte Takvams kommende pensjonisttilværelse først.

Redaksjonssjef i NRK Nyheters Økopol-avdeling, Kyrre Nakkim, hyller Takvam.

– Magnus har satt varige spor i NRK. Hans faktabaserte kommentarer, fri for synsing og enkle meningsutbrudd, har bidratt til å styrke vår troverdighet i befolkningen, sier Nakkim til Medier24.

– Magnus nyter respekt i alle leire - enten du er politiker eller vanlig tv-titter, tilhører venstresiden eller høyresiden - om du bor i byen eller på landet. Alle mener Magnus Takvam er til å stole på, sier Nakkim.

Powered by Labrador CMS