Magnus Aamo Holte (t.h.) fotografert sammen med sjefredaktør Helge Nitteberg i Nordlys i november 2017.
Magnus Aamo Holte (t.h.) fotografert sammen med sjefredaktør Helge Nitteberg i Nordlys i november 2017.

Magnus Aamo Holte (32) overtar som nyhetsredaktør i Nordlys

Ble konstituert i mai – nå er stillinga permanent.

Publisert

I slutten av mai ble Magnus Aamo Holte (32) konstituert som nyhetsredaktør i Nordlys i Tromsø. Han tok da over etter Øystein Barth-Heyerdal, som har gått over i en annen rolle i redaksjonen. 

Onsdag ble det klart at Aamo Holte skal være nyhetsredaktør i avisa på permanent basis. 

– Det er en veldig spennende, og ikke minst artig, jobb har jeg funnet ut de siste månedene. Her har jeg muligheten til å forme og utvikle journalistikken i Nord-Norges største mediehus. Vi har en utrolig kompetent gjeng journalister, sier Aamo Holte til Medier24. 

For ham er det spennende å være med på å bidra til at Nordlys vinner nyhetskrigen i nord hver eneste dag. 

– Nyhetskampen i nord er hard, og vi har vasse konkurrenter som gjør at vi må være skjerpet hver dag. Samtidig må vi prioritere å lage den grundige og undersøkende journalistikken, den som setter spor og blir husket lengre enn den dagen en sak blir publisert, sier Aamo Holte. 

– Stor arbeidskapasitet

Før Aamo Holte kom til Nord24 og Nordlys i 2014, jobbet han blant annet i politikk- og næringslivsredaksjonen i Bergens Tidende, NRK, VG.no og iTromsø.

Han har mastergrad i statsvitenskap med diplomoppgave på «Lobbystrategier i EU-systemet» fra Universitet i Bergen. 

Helge Nitteberg, sjefredaktør i Nordlys, sier til Medier24 at Aamo Holte har alle kvalitetene som er viktig i en nyhetsredaktør. 

– Han har gått gradene fra reporter til vaktsjef, til digitalredaktør og nå til nyhetsredaktør. Han har på den tida og tidligere dokumentert at han er meget dyktig. Dette er som kjent en tøff jobb, men han har stor arbeidskapasitet, teft og gode samarbeidsevner, sier Nitteberg. 

Powered by Labrador CMS