Therese Edvardsen Helberg (t.v.) og Vilde Aurora Klyve Drevland er ansatt i faste stillinger i Lofotposten.
Therese Edvardsen Helberg (t.v.) og Vilde Aurora Klyve Drevland er ansatt i faste stillinger i Lofotposten.

Vilde flyttet til Lofoten – uten å ha vært der før. Nå er hun og Therese faste ansatte i Lofotposten

Lofotposten kliner til og utvider med én fast stilling: Vilde Aurora Klyve Drevland (24) og Therese Edvardsen Helberg (31) ansatt i faste stillinger.

Publisert

– Dette gjør vi fordi det går bra for Lofotposten. Det gir oss muligheten til å satse når vi leverer, sier Marianne Steffensen Kielland, ansvarlig redaktør og daglig leder i Lofotposten

Den 1. september startet Vilde Aurora Drevland Klyve (24) i fast stilling. Hun har siden januar jobbet i en prosjektstilling som journalist med ekstra fokus på direktesendinger. Nå som stillingen er fast, har Lofotposten økt med én stilling i avisa. 

– Det er veldig fint. Faste stillinger gror jo ikke akkurat på trær. Det er en jobb på et sted der jeg allerede liker meg godt etter å ha jobbet her i noen måneder, sier Klyve Drevland. 

I Lofoten for første gang

Drevland Klyve kommer opprinnelig fra Haugesund, og hadde aldri vært i Lofoten før hun fikk prosjektstillingen i januar. 

– Det hørtes gøy ut, og da jeg fikk en telefon om jeg ville prøve meg, ville jeg selvsagt det. Det er veldig fint, og jeg trives bare bedre og bedre, sier hun. 

Drevland Klyve har en bachelorgrad i journalistikk fra Høgskolen i Volda. Hun har hatt praksis i Her og Nå i NRK, og har siden jobbet litt der etter at hun var ferdig med utdanninga våren 2017. I tillegg har hun i ferier jobbet i Radio 102 i Haugesund mens hun studerte. 

– Deilig å ha landa jobb

Therese Edvardsen Helberg (31) kom også inn i et vikariat som journalist i januar i år. Den 1. desember går hun over  i fast stilling i avisa. 

– Det er veldig deilig å ha landa jobben. Jeg har jo regninger som skal betales! OG så er det greit å kunne jobbe med det som jeg er utdanna som, sier hun. 

Edvardsen Helberg er født og oppvokst i Svolvær, og flytta hjem igjen for to år siden. Hun har utdannelse i journalistikk fra Norges kreative fagskole i Oslo og Bergen, samt Southampton University i England. Hun har også jobbet som journalist i Sydvesten utenfor Bergen. 

– I Lofotposten er det varierte dager, vi får treffe mange forskjellige folk og mennesker, og vi er en god gjeng som jobber i avisa, sier Edvardsen Helberg. 

Powered by Labrador CMS