Petter Emil Wikøren.
Petter Emil Wikøren.

Petter Emil Wikøren blir ny redaktør i Lindesnes

Har vært konstituert i stillingen siden januar.

Publisert

Polaris-eide Lindesnes skriver onsdag at konstituert redaktør Petter Emil Wikøren får jobben på fast basis.

Wikøren erstatter Fridtjof Borø Nygaard, som i februar gikk fra å være redaktør for mediehusene Lister og Lindesnes til å bli direktør for fem lokale mediehus i Polaris Media Sør.

– Jeg er både stolt og ydmyk over ansettelsen. Det er en spennende og utfordrende tid for avisen, både som følge av koronaviruset og mediesituasjonen generelt. Lindesnes har dyktige medarbeidere. De er avgjørende for at avisen kan levere viktige nyheter som brukerne vil lese og kjøpe. Merkevaren Lindesnes er sterk og den vil jeg fortsette å utvikle, sier Wikøren.

Han har tidligere jobbet som nyhetsleder og mediesjef i Lindesnes i seks år. Wikøren var fastlanser som fotograf på VGs lokalkontor i Kristiansand i mange år før han begynte i Lindesnes i 2014.

Styreleder Fridtjof Borø Nygaard sier dette om ansettelsen:

– Lindesnes har fått en redaktør som kjenner regionen godt, men som samtidig har både regional og nasjonal presseerfaring. Kombinasjonen lokalt blikk med vid horisont er glimrende for å utvikle Lindesnes videre. Wikøren har vært sentral i den digitale suksessen i abonnementsvekst for Lindesnes, og er en tydelig leder med sterkt konkurranseinstinkt, sier styreleder Fridtjof Borø Nygaard i Lindesnes.

Medier24 har tidligere skrevet at Polaris skroter de tidligere Schibsted-lokalavisene i sør sin fellesredaktør-modell, og at de ønsker å få på plass stedlige redaktører.

Polaris kjøpte opp Lindesnes og Lister i fjor høst, og etablerte sammen med Agderposten Medier sine mediehus selskapet Polaris Media Sør.

Powered by Labrador CMS